Pet idej za poletno dekoracijo omizja

Naj bo postavljena na vrtu ali v jedilnici, povsem novo dimenzijo bo dobila s pomočjo cvetja, sveč in zanimivega porcelana, zato je pred vami nekaj idej, kako se lotiti poletne dekoracije mize.

1. Kombinacija različnega

Trenutno so zelo modni pogrinjki, sestavljeni iz neujemajočih se kosov porcelana, zato ni nič hudega, če nimamo enega popolnega servisa. Kombiniranje sodobnih in starinskih kosov je zelo dobrodošlo, dovolimo si lahko drznost pri izbiri barv ter združujemo različne materiale in teksture. Tovrstni pogrinjki prepletajo zgodovino in sodobnost ter na pogled delujejo zanimivo, boemsko in kreativno.

2. Kristal je ponovno v modi

Še en trend s področja namiznih dekoracij, ki je trenutno v porastu, je kristal. Kristalni kozarci, posode in vaze so spet aktualni, zato velja obiskati babico in v njeni kredenci pobrskati za njenim kompletom klasičnih kristalnih kosov. Odlični so za serviranje koktajlov, brezalkoholnih pijač in sadnih kup, mizi pa dodajo prestižni romantični pridih nekdanjih časov.

Foto: maximkabb/Thinkstock

3. Medenina

Kovine toplih tonov so že nekaj sezon zelo modne, in tako tudi medeninast pribor ostaja zelo aktualen. Barva medenine na mizo prinese toplino, kovinski sijaj pa poudari dekadentno naravo pogrinjka.

Foto: Redphotographer/Thinkstock

4. Šopki iz svežega cvetja

Pri snovanju cvetličnega namiznega okrasja lahko še posebno poleti, ko je na voljo veliko svežega cvetja, domišljiji prepustimo popolnoma prosto pot. Kombiniramo lahko cvetlice različnih barv in oblik, videz mize pa poenotimo z vazami podobnih oblik – ki pa so lahko tudi različnih velikosti. Namesto vaz lahko uporabimo navadne kozarce za vlaganje, ki jih pobarvamo ali okrasimo s čipko. Pri snovanju šopkov pazimo le na to, da ne bodo previsoki in tako ovira pri pogledu prek mize ter pogovoru.

Poleti je na voljo veliko svežih cvetlic, ki jih lahko medsebojno kombiniramo. Foto: Biggunsband/Thinkstock

5. Osvetlitev mize

Še posebno ob večerih je zelo pomembna osvetlitev mize. Intimen ambient lahko ustvarimo s pomočjo lantern in svečk, nad mizo pa napeljemo solarno svetlobno verigo. Preproste svečnike lahko z malce domišljije iz kozarcev za vlaganje ali lesenih tulcev izdelamo sami, gostje bodo navdušeni nad toplo romantično atmosfero.

Foto: Ryan McVay/Thinkstock

Preverite tudi: Za vse, ki prenavljate – TOP pet aktualnih kuhinjskih trendov

Nina Štajner

V svojih sanjah kuham v prostorni kuhinji, ki ima samočistilne sposobnosti ter se po uporabi sama pospravi. S panoramsko stekleno steno se odpira na bujno zaraščen tropski vrt, elementi pa so kombinacija vintage in minimalističnega sloga z elegantnimi medeninastimi detajli ter marmornatim pultom.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.