5 nujnih opravil pred zimo, ki bi se jih moral lotiti prav vsak

Ko na našem portalu prvi bralec klikne na zbirko piškotov, vemo, da se je prelomil še en letni čas. Še ena jesen je v mislih ljudi prepustila mesto zimi.

Ker vas bomo prav z drobnim pecivom in idejami za Miklavža razveselili že prihodnji teden, smo se tokrat odločili še zadnjič letos slaviti jesen. To naj bodo nujna opravila pred zimo.

1. Postavite ptičjo hiško in nasujte zrnja, če še niste. Ptički so radostni spremljevalci lepših trenutkov življenja.

2. Zadnji, ampak res zadnji čas je, da kupite kake ostanke čebulic, ki bodo cvetele spomladi. Posadite jih vsaj za en balkonski lonček; tako boste ves čas v stanju nekega drobnega pričakovanja in boste prvi obveščeni, ko bo začelo vznikati novo življenje.

3. Pograbite listje, če imate vrt.

4. Preverite shrambo, posebej bodite pozorni na zaloge začimb. Teh se v prazničnem času porabi veliko, ni pa nujno, da bodo vse, ki so vam ostale lani, še vedno dobre.

5. Preverite zalogo prazničnega okrasja. Ves čas grozijo, da svetovne transportne poti niso več tako samo po sebi umevno zanesljive, kot smo bili vajeni. Nočete pa v dneh, ko je skoraj ves dan noč, ostati brez lučk, ki poživijo duha.

6. Razmislite, kako bo z darili. Spet zaradi transportnih zadreg.

7. Kupite si debele nogavice. Pravzaprav, kupite si jih več parov. Kupite tudi kakšno svečko.

8. Kupite si knjigo, pa če ste pozabili, znova pojdite v knjižnico, še vedno obstajajo.

9. Skuhajte kaj novega.

10. Veselite se vsakega trenutka, ki ga lahko preživite v blagodejni brezskrbnosti.

Naslovna fotografija: nastya_ph/Getty Images

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana