Devet nasvetov, da bo vaša shramba kot iz škatlice

Zaloga se polni. Kako pa je shramba pripravljena na to?

Verjetno prav vsak izmed nas raje kuha kot pospravlja, a potrebno bo osvežiti police v shrambi, preden jih napolnimo z novo zalogo dobrot. Pripravili smo nekaj nadvse koristnih in praktičnih nasvetov, kako urediti shrambo v nekaj preprostih korakih.

Naj vas se na videz ogromen zalogaj napotkov nikar ne prestraši – nad rezultati boste navdušeni!

1. Naredite načrt

Premislite, katera živila boste shranjevali. Še preden pričnete z zlaganjem na police, si zamislite razporeditev.

2. Znebite se prahu

Če želite uživati v pogledu na urejeno shrambo, bo najprej potrebno s polic temeljito pobrisati prah.

3. Investirajte v prozorne posode za shranjevanje

Najlažje se boste znašli, če boste moko, sladkor in druga živila, ki jih hranite na zalogo, shranili v prozorne posode za shranjevanje. Mi imamo najraje steklene, s takšnim načinom hranjenja živil pa se boste izognili tudi moljem in podobnim lačnim vsiljivcem.

4. Ne pozabite na etikete

Bele nalepke in črn flomaster bodo odlično opravili svoje delo, lahko pa se še malce prepustite domišljiji in se poigrate z barvami in vzorci.

5. Po katerih živilih največkrat posežete?

Med urejanjem mislite na to, katera živila največkrat uporabljate – tista pospravite na priročno mesto.

 

6. Podobno sodi skupaj

Ko boste škatle, posode in kozarce napolnili z živili, jih logično razporedite po policah. Tako na primer pirino, ajdovo in pšenično moko postavite skupaj, pa tudi kozarci z marmelado naj imajo svojo polico.

7. Uporabite škatle, košare in mreže

Pomagate si lahko tudi s pisarniškimi pripomočki za razvrščanje.

8. Izkoristite ves prostor

Površine za shranjevanje lahko ustvarite celo na vratih omare.

9. Pospravljajte sproti

Vaša shramba lahko ostane urejena vse leto, a pazite, da stvari po uporabi vračate na svoje mesto, nekajkrat na teden pa žrtvujte par minut, da police preletite z omelom za prah ter poravnate in dopolnite zalogo.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Preberite še: Deset zlatih pravil vkuhavanja kompotov

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana