Tako se boste znebili neprijetnega vonja iz kuhinjskega smetnjaka

Četudi pridno odnašate smeti, smetnjak dobi neprijeten vonj.

Skoraj vsak dan nas doma pričakuje poln smetnjak, ki čaka, da ga izpraznimo. Odpadkov se moramo seveda čim prej znebiti, v nasprotnem primeru pričnejo gniti in naša kuhinja ne bo več tako prijetna. A četudi pridno in sproti odnašamo polne vreče, smetnjak sčasoma dobi neprijeten vonj. Nič čudnega, včasih čez strgano vrečko pricurlja kakšna kaplja jogurta, v košu ostane spregledan krompirjev olupek, skratka, neprijetna situacija.

A kolikor je neprijetna, je tudi preprosto rešljiva. V boju z neprijetnim vonjem pa vam bo seveda spet pomagal nihče drug kot vsestranska soda bikarbona. Sredstvo, ki bi ga lahko brez težav označili za čarobni čistilni prah, je namreč naravno orožje proti smradu. Neprijeten vonj bo namreč precej hitro nevtralizirala. Kako? Ko neprijetne vonjave pridejo v stik s sodo bikarbono, pojasnjujejo na portalu The Kitchn, se spremenijo v sol, ta pa se ne more več širiti po zraku in tako se smrad ne bo širil po vaši kuhinji.

Seveda smetnjaku vsake toliko časa namenite tudi malce nege. Vsaj vsak drugi mesec ga operite z mešanico sode bikarbone in vode, pustite stati nekaj minut ter vodo odlijte. Med obdobji čiščenja, pa sodo bikarbono po smetnjaku preprosto potresite in tako se smrad ne bo mogel oprijeti plastike, ki bi nato pričela oddajati neprijeten vonj.

Preprosto, kajne?

Preberite še: Kako se znebimo nadležnega vonja in druge česnove zagate

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana