Kuhinjski trendi 2019, ki jih morate poznati, če prenavljate kuhinjo

Vam bo leto 2019 prineslo novo kuhinjo?

Novo leto je s seboj prineslo tudi nove trende. Notranji oblikovalci so zametke nekaterih od njih napovedali že v preteklem letu, a kot pravijo na portalu The Kitchn, lahko pričakujemo drastične spremembe. No, od minimalizma se lahko vsekakor poslovimo.

V letu 2019 namreč v ospredje stopajo barve, vračajo pa se tudi odprte kuhinje. Nič več kuhinjskih omaric, torej. Kakšen dizajn nam pripravlja novo leto, preberite spodaj.

Kuhinjski kot

Jedilni kot je bil nekdaj središče druženja v kuhinji, v zadnjih letih pa so ga zamenjale prostorne in odprte jedilnice z velikimi mizami. A ker trendi kuhanje in druženje vse bolj povezujejo, hkrati pa vse skupaj postaja bolj sproščeno, se jedilni kuhinjski vogal vrača na prizorišče. Ta trend bo navdušil predvsem tiste, ki ste v stanovanjih omejeni s prostorom, vrnil pa vam bo tudi možnost izbiranja alternative stolom. Tako je, jedilna klop je nazaj!

Omarice iz naravnega lesa

Čeprav zadnje čase prisegamo na površine s sijajem in v kuhinjah prevladujejo umetni materiali, se vanje vrača masiven les. Omarice, kot so bile v kuhinjah nekoč, so ponovno v modi. Seveda pa prihajajo v malce posodobljeni različici – lakirane in bolj odporne.

Medenina

Minimalizem in odsotnost kljuk in ročajev bo v novem letu zamenjalo pravo nasprotje. Čas je za tako imenovane statement dodatke na kuhinjskih omaricah. Med materiali bo predvsem izstopala medenina, ki bo krasila prav vse nove kuhinje. Od klasičnih belih do odštekanih barvnih tonov.

Barve, barve, barve

Pozabite na sive, bele in kremne kuhinje. Vračajo se pisane barve, ki bodo vašo kuhinjo ponovno popeljale v osemdeseta leta. V razstavnih salonih lahko letos pričakujete predvsem temno modre in smaragdno zelene tone, nazaj pa je celo oranžna barva v različnih odtenkih. In da ne pozabimo, kuhinje ne bodo več enobarvne. Čas je za čudovite barvne kombinacije.

Dizajnerski štedilniki

Pozabite na dolgočasne bele štedilnike, ki jih nihče ne opazi. Središče kuhinje je letos postalo ravno kuhališče. Vse več podjetij je v sodelovanju z notranjimi oblikovalci in arhitekti razvilo šik modele, ki že na prvi pogled sporočajo, da v tej kuhinji kuha profesionalec. Vse bolj popularen je tudi plin. Adijo, indukcija!

Odprte police

Lahko bi naštevali, zakaj odprte kuhinjske police niso najbolj praktična izbira. Na njih se nabira prah, kuhinja je videti bolj kaotična … No, moda je moda in letos priporoča ravno odprte kuhinjske površine. Na njih lahko razvrstite svojo najljubšo posodo. Seveda pa naj na policah red vseeno nadvlada nad neredom.

Dramatična ozadja

Ponavljamo, minimalizem se z letom 2019 poslavlja. Tako kuhinjska ozadja ne bodo več sestavljale bele ploščice ali monotone steklene površine. Zamenjale jih bodo namreč pisane ploščice. Bolj bo vzorčasto, bolje bo!

Preproge iz dnevnih sob

Zadnja leta so v interierju nadvse modne orientalske preproge. A te se letos iz dnevnih sob in spalnic podajajo v kuhinje. Resice in vzorci bodo popestrili prav vsako kuhinjo, hkrati pa popolnoma spremenili prostor.

Preberite še: Kolumna sitne mame: So otroci res tisti najbolj izbirčni?

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed