Kuhinjski trendi, ki se poslavljajo, in novi, ki prihajajo

Če ravno prenavljate svojo kuhinjo, obvezno preberite spodnje vrstice.

Trendi so nadvse zanimiva reč. Tudi če se nam zdi, da imamo svoj okus, smo dnevno izpostavljeni tolikim informacijam, da nam novosti, ki jih narekujejo notranji oblikovalci, arhitekti in veliki trgovci s pohištvom, nevede zlezejo pod kožo.

V zadnjem obdobju smo lahko spremljali vzpon enobarvnih kuhinj v umirjenih tonih. Vsaka druga kuhinja je tako čez noč postala ali bela ali siva. A temu kmalu več ne bo tako. Preverite, kateri trendi se poslavljajo in kateri prihajajo v modo.

Zlati detajli

Ravno smo vzljubili zlate detajle v kuhinjah, a se moramo od njih žal posloviti, za portal The Kitchn pravi agentka ene najbolj znanih nepremičninskih agencij v Ameriki, Daniele Kurzweil. Zlata je trenutno sicer v modi, a po mnenju agentke se je bomo hitro naveličali. Namesto zlatih kljuk, pip in ročajev, raje izberite brušeni nikelj ali nerjaveče jeklo, saj sta te dve kovini večni, je prepričana nepremičninska agentka.

Odprte kuhinje

S tem seveda ne mislimo naše, saj se tu vedno trudimo biti v koraku s časom. Govorimo o kuhinjah, ki se razprostirajo tudi čez jedilnico in dnevni prostor. Odprti prostori so bili zadnja leta precej modni, a če imate kuhinjo združeno z dnevno sobo, verjetno veste, da zna biti preveč odprt prostor tudi nadležen. Vonj po sestavinah v vaši ponvi se namreč razleze po celem stanovanju, prav tako pa je kuhinja velikokrat najbolj razmetan prostor, ki ga ne želite kazati svojim obiskom.

Enobarvne kuhinje

Pozabite na neskončne bele ali sive površine. Nevtralnost se namreč poslavlja in kmalu ne bo več modna. Tudi če sta vam bela in siva všeč, novi trendi prepovedujejo, da bi uporabljali le en odtenek. Pravi hit so trenutno večbarvne kuhinje, eksperimentiranje z različnimi podtoni barv, pa tudi različnimi materiali. Naj bo vaša nova kuhinja bolj drzna!

Temne barve

Namesto svetlo sive in bele barve večina pohištvenih trgovcev v letu 2020 napoveduje potemnitev kuhinj. Vračajo se temne kuhinje umirjenih tonov, kot smo že povedali zgoraj, pa jih kombinirajo z različnimi materiali. Če si še vedno želite bele ali sive kuhinje, pult torej kombinirajte s temnejšim lesom ali marmorjem. Če pa boste pogumni in izbrali temno kuhinjo, jo lahko osvetlite s pultom svetlega lesa. Zelo popularna pa je trenutno tudi barva petroleja!

Oh, in še nekaj …

Pozabite na bele ploščice. Bele ploščice različnih velikosti in oblik so bile zadnja leta močno v trendu. A novi katalogi pohištvenih velikanov so jih popolnoma pozabili in jih ne želijo več v vaših kuhinjah. Če ste ravno želeli položiti takšne ploščice, kot jih imajo podhodi za metro v velikih prestolnicah, raje premislite še enkrat. Sicer pa, vsak ima svoj okus in bistveno je, da boste ob pogledu na vašo kuhinjo najbolj uživali vi.

Preberite še: Vsa pravila kuhanja testenin, ki jih morate poznati

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed