Najboljši način za pospravljanje kuhinjskih krp po metodi Marie Kondo

Kako pospravite kuhinjske krpe? Poizkusite jih zložiti po metodi Marie Kondo in vaša kuhinja bo takoj bolj urejena.

Brez kuhinjskih krp v kuhinji pač ne gre. Bodisi uporabljamo bombažne, lanene ali takšne iz drugih materialov, nam prav vsak dan pridejo prav.

A kako jih shraniti, da bodo videti čim bolj urejene? Nekateri jih imajo v predalu, drugi jih zložijo v kupček na kuhinjskem pultu. Mi pa smo preverili, kako se z njimi rokuje slavna Marie Kondo, ki je znana po tem, da zna dom urediti tako, da je kot iz škatlice.

Ena kuhinjska krpa že lahko visi na ročaju pečice, saj se tam lahko posuši, pa še vedno je pri roki. Ostale pa je najbolje hraniti v predalu, meni Marie. Njena metoda shranjevanja je čisto preprosta, potrebujemo pa le škatlo ali košaro, ki se prilega predalu, da bodo krpe res zložene tako, kot morajo biti. Profesionalna urejevalka domov se jih loti tako, da vedno, ko odpremo predal, vidimo prav vse in tako lažje izberemo tisto, ki jo potrebujemo.

Preberite tudi: Marie Kondo: 9 nasvetov za jesensko pospravljanje

Zlaganje po korakih

1. Najprej krpo razpremo in prepognemo blago tako, da prepolovimo daljšo dolžino in dobimo dolg pravokotnik.

2. Nato krpo prepognemo po drugi, krajši dolžini, da tudi dolgi pravokotnik postane krajši.

3. Pravokotnik nato prepognemo na tretjine. Če smo vse do te točke naredili prav, bi mogla krpa samostojno stati, če jo vertikalno postavimo na pult.

4. Nato na enak način zložimo vse preostale kuhinjske krpe.

5. Zložimo jih eno ob drugo v škatlo in vse skupaj postavimo v predal.

6. Vsakič, ko boste predal odprli, boste navdušeni, kakšen red vlada v njem.

7. To metodo ponovite vsakič, ko iz pralnega stroja vzamete sveže oprane in posušene kuhinjske krpe. Če pa si še vedno ne predstavljate, kako jih zložiti, spodaj prilagamo še video. Marie Kondo vam bo pokazala, kako se stvari streže.

Preberite še: Kaj nas Marie Kondo lahko nauči o pospravljanju kuhinje

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana