Napaka, ki jo delate pri uporabi pomivalnega stroja in ki vas stane nekaj denarja

Se tudi vi ustrašite, ko v naslovu piše napaka? Vsi delamo napake in če so takšne, ki jih lahko zlahka popravimo, je dobro, da pišemo o njih.

Čeprav je pomivalni stroj precej preprosta naprava, katere uporaba ni preveč zapletena, ga marsikdo med nami uporablja narobe. Govorimo o količini pomivalnega praška, ki ga stresemo vanj. V veri, da bo zaradi tega posoda bolj čista, seveda.

A kot piše portal The Kitchn, je učinek ravno obraten. Pri tem pa v lijak pomivalca odteka tudi naš denar, saj po nepotrebnem porabljamo velike količine detergenta, ki gredo v nič. No, pravzaprav še slabše, kot v nič. Odvečni detergent se namreč nabira v odtočni cevi, ta pa se zaradi vse debelejše obloge kmalu prične mašiti tudi z ostanki hrane. Kar naenkrat se tako v vaši kuhinji zgodi poplava, ki ste jo povzročili z napačnim odmerjanjem pomivalnega praška.

Kot piše New York Times, v povprečju potrošniki v pomivalni stroj stresamo kar 10 do 15 odstotkov prevelik odmerek praška. Samo pomislite, koliko denarja bi prihranili, če bi ga odmerjali pravilno. Da ne govorimo o servisu in saniranju poplave, ki še dodatno izpraznita denarnico. S pravilnim odmerjanjem si boste tako prihranili tudi marsikatero nevšečnost.

Naše priporočilo je, da ob prihodnjem pomivanju posode pri odmerjanju ne zaupate velikosti doze vašega pomivalca, prav tako uporabite manj detergenta, kot piše na embalaži. Naredite eksperiment. Pričnite z majhnim odmerkom in po pomivanju preverite stanje. Če je posoda malce mastna, naslednjič dodajte še malo detergenta. A nikar ne napolnite dozirne posode, saj se odvečni prašek zasuši tudi na posodi.

In še to: če namesto praška uporabljate tableto, jo prelomite na pol.

Preberite še: Najboljši triki za vaš pomivalni stroj

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana