Poiščite navdih in zaživite v mansardi kot v pravljici

Zaradi posebnosti, ki jih ponuja okolje med poševnima strehama, in opremljanja, ki daje obilo možnosti, je končna podoba preurejene mansarde omejena le z razponom vaše domišljije. Oglejte si naše podstrešne navdihe, preberite nekaj koristnih nasvetov in zaživite po lastnih željah!


Poiščite navdih in zaživite v mansardi kot v pravljici

Med najbolj priljubljenimi gradbenimi elementi, ki naredijo mansardo posebno in privlačno, so vsekakor podstrešni tramovi. V njih je očitno nekaj zelo prvobitnega, s čimer se zlahka vsi povežemo. Grče na starem lesu in vidna masivna lesena konstrukcija dajejo bivanju pod streho romantičen pridih. Kot bi bili kje na mirnem podeželju, tesno povezani z naravo!

Pomislite na prostorske omejitve

Pred kakršnim koli poseganjem v prostor pomislite na omejitve, ki jih prinašajo poševnine. Odkrijte te posebnosti in jih uporabite v svojo korist, naj narekujejo zasnovo tlorisa. Pohištvo, izdelano po meri, bo omogočilo najboljši izkoristek prostorskih danosti. Z njim lahko pridete do površin za shrambo, ne da bi izgubili prostornost in zračnost, ki odlikuje najlepša mansardna stanovanja. Čim bolj izkoristite naravno svetlobo, za stene pa uporabite svetle, bele ali bež tone. Lepo osvetljene sobe bodo zagotavljale prijetno bivalno okolje, za povrhu pa bodo tudi videti večje. Močnejše barve lahko potem mirno uporabite kot poudarke za posamezne kose opreme ali dodatkov.

Mansarda velikokrat ponuja posebne in obenem elegantne rešitve tudi za garderobni prostor. Če nimate prave ideje, vprašajte strokovnjake.

Vsaka soba ima svoje potrebe

Še posebno pri opremljanju kopalnice natančno razmislite o postavitvi opreme. Splača se, saj lahko pridete do rešitev, ki vam bodo še dolga leta podarjale edinstveno vzdušje. Mansardna kopalnica ponuja možnosti kot nobena druga.

Kje drugje še lahko ležite v kadi in uživate v zvezdnem nebu?

V mansardni kuhinji boste cenili praktičnost

V mansardi pričakujte, da boste izgubili precej prostora, ki ga v klasični kuhinji ponujajo zgornji, na steno obešeni elementi. Pri poševnini to pač ne gre kot pri ravnih stenah. Rešitev ponuja malce širša površina kuhinjskega pulta, ki daje več prostora za shranjevanje. Tudi v tem prostoru omogoča najboljše izkoristke po meri izdelano pohištvo.

Privoščite otroku zdravo okolje z obilico barv

Z dobro postavljenimi okni boste pridobili obilje dnevne svetlobe in svež zrak, okolje, kot si ga za svoje otroke želi vsak skrben starš. Upoštevajte dejstvo, da najmlajše generacije prebijejo v zaprtih prostorih precej več časa, kot smo ga mi. Tudi zato je lahko premišljeno urejena mansarda idealen bivalni prostor za mlado družino.
Primerno spodbudo za razvoj otrokove domišljije in ustvarjalnosti bodo dale otroški sobi tople pastelne barve. Podarile ji bodo temperament, jo posvetlile in naredile živahno. Če pa želite temnejše tone, jih uporabite kot dodatke in jih kombinirajte z belo.

Ko so otroci majhni, je dobra izkoriščenost sobe, v kateri je prostor za ‘veeeliiiko’ igrač, zelo pomembna.

Vprašajte za nasvet strokovnjake

Da bi po končani prenovi mansarde res lahko zaživeli kot v pravljici, ki ste si jo predstavljali pred prenovo, izkoristite orodja sodobne tehnologije. Svoj prostor lahko z brezplačno aplikacijo doživite v pogledu 360° v virtualni realnosti in tako še bolje načrtujete prenovo. In če ne želite prepustiti svojih ciljev za pravljično mansardno domovanje naključju, lahko na tej strani naročite brezplačno svetovanje za pravilno osvetlitev in razporeditev strešnih oken na vašem domu.

Iščite navdih, zbirajte ideje, poslušajte nasvete sorodnikov in prijateljev. A če niste vešči notranjega opremljanja, se o urejanju mansarde posvetujte s strokovnjakom. Naj bo strokovnjak za notranjo opremljanje ali arhitekt, zagotovo bo vedel več kot vi, tako kot tudi vi svoje strokovno področje zagotovo poznate bolje kot on. Le tako bo vaša mansarda izkoristila poln potencial in dobila tisti značaj, ki si ga v svojem bivalnem okolju želite.

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed