Pokrovko bi v resnici morali odlagati takole

Kyryl Gorlov/Getty Images

Včasih nas pokrovka spravi v zadrego, saj ne vemo, kam bi jo odložili!

Ste se kdaj znašli pred štedilnikom, na katerem so stali brbotajoči lonci in se zalotili, kako razmišljate, kam bi postavili pokrovko, medtem ko z veliko žlico okušate, kaj dobrega ste skuhali? Tudi nam se to pogosto dogaja. Pokrovke, ki so stale na loncih, se namreč dodobra segrejejo, hkrati pa so navadno polne vodnih kapljic, ki so izhlapele med pripravo jedi. Ne želimo jih postaviti na pult, da ne bo umazan, moker ali celo ožgan, če je narejen iz občutljive podlage.

Vroče pokrovke prav tako ne želimo obdržati v rokah, saj smo med kuhanjem radi popolnoma svobodni. Kam torej z zgornjim delom lonca ali ponve? Verjeli ali ne, odgovor nam je zopet ponudil tiktok, družbeno omrežje, ki nas vsak dan znova preseneti z iznajdljivimi domislicami. No, tokrat smo se naučili, da lahko pokrovko pravzaprav odložimo kar na lonec, ne glede na to, kakšnega imamo v domači kuhinji. Prav vsaka pokrovka namreč v ravnotežju stoji na ročaju posode, če jo postavimo v pravilen položaj.

Ko kuhamo testenine, golaž, enolončnico ali karkoli drugega in želimo pokusiti jed, dvignemo zgornji del lonca in pri tem seveda pazimo, da nas para ne opeče v obraz. Pokrovko obrnemo narobe, tako da je njen ročaj obrnjen proti pultu, nato pa jo zataknemo med rob posode in njen ročaj. Presenečeni boste, kako priročno bo zgornji del počakal, da lonec zopet pokrijete.

Najbolje od vsega je, da boste na ta način imeli med kuhanjem ves čas proste roke, hkrati pa ne boste umazali ali zmočili pulta. Prav tako pa se bodo v narobe obrnjeno pokrovko ujele tudi vodne kapljice in tako ne bo nevarnosti, da bi se opekli ali zmočili. Precej iznajdljivo, se strinjate?

Preberite še: Jajčevci: zakaj jih ne lupimo in kam jih ne smemo nikoli pospraviti

Fotografija: Kyryl Gorlov/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana