Prepričani smo, da ste do zdaj cedilo uporabljali narobe

Nov spletni trend nas je naučil, kako pravilno uporabljati cedilo. Bi si mislili?

Verjetno ste že opazili, da zadnje čase veliko kuhinjskih trikov črpamo z družbenih omrežji. Kako ne bi, globalna karantena je v kuhinjo potisnila tudi tiste, ki prej morda niso prav pogosto stopili vanjo, posledično pa je tiktok poln gurmanskih domislic in iznajdljivih kulinaričnih prijemov.

Nova generacija, ki vstopa v kuhinje, hkrati pa ne more brez zabavnih aplikacij na mobilnih telefonih, pa ni le iznajdljiva. Lahko bi rekli, da je njihov pogled na določene stvari diametralno nasproten prejšnjim rodovom. Celo v kuhinji, kjer bi si mislili, da velja predvsem tradicija. Dan za dnem se čudimo, česa vse se človek spomni. In tako se vsak dan naučimo nekaj novega. Seveda ne dvomimo v veščine, ki smo jih podedovali od svojih babic, a novo znanje nikomur ne škodi. Včasih pač potrebujemo nov pogled na svet.

No, viralni trend nas tokrat ni naučil novega recepta, je pa v nas sprožil tisti občutek, ko se vprašamo, ali bi morda morali na novo pretehtati čisto vse, kar vemo in znamo. Našli smo namreč video, ki pravi, da napačno uporabljamo cedilo. Si lahko mislite?

Cedilo namreč ni ravno široko namenski pripomoček, sploh pa ga ne bi šteli med tiste kuhinjske pomočnike, za katere bi pred uporabo brali navodila. Pa vendar smo ga do te točke, kot kaže, uporabljali narobe. Navadno smo testenine namreč z njim odcejali tako, da smo ga postavili v kuhinjsko korito, nato pa vanj zlili špagete. Vi tudi?

Če da, boste debelo pogledali, ko boste videli, da naj bi cedilo namreč uporabljali ravno obratno. V spodnjem videu lahko vidite, da avtor kuhinjski pripomoček postavi kar v lonec, nato pa prime za ročaje in vodo odlije čez cedilo.

@keltonflindersYou’re draining your pasta wrong. #tiktokhack #howto #foodhacks #foodlover #foodie #snackbreak♬ Thats Amore – Dean Martin

Če še enkrat pomislimo, je takšna uporaba cedila pravzaprav čisto logična, vseeno pa ne moremo reči, da nas je tale trik pustil popolnoma ravnodušne. Čudne reči se dogajajo na tem svetu, kaj?

Fotografija: Getty Images/rez-art

Preberite še: Hitre orehove palčke
Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed