Pripomoček iz kopalnice, s katerim boste najbolje očistili pomivalni stroj (VIDEO)

Fotografija: Olena Ivanova/Getty Images

Tudi pomivalni stroj vsake toliko časa potrebuje temeljito čiščenje.

Kdaj ste nazadnje očistili pomivalni stroj? Morda celo nikoli. A v resnici tudi ta naprava, ki sicer skrbi, da je naša posoda čista, vsake toliko časa potrebuje malce nege. Sploh, če opažate, da iz stroja veje neprijeten vonj!

Slednji seveda ni nič nenavadnega. Vanj vsakodnevno zlagamo umazano posodo in nekaj odstotkov umazanije vedno ostane v notranjosti stroja. Če ga nikoli ne očistimo, se bomo nekega dne soočili z res umazano napravo, česar pa si gotovo ne želite. Ker s posode, ki jo pomivamo v stroju, jemo, seveda hočemo, da je brezhibno čista. Zato danes pišemo o tem, kako tega nepogrešljivega kuhinjskega pomočnika kar najbolj učinkovito očistiti.

Kot si lahko ogledate v zgornjem videu, stroju najprej pustimo, da se očisti sam. V zgornji predal položimo posodo, ki jo napolnimo z alkoholnim kisom ter poženemo prazen pomivalec. Ker so modeli različni, vam težko z gotovostjo svetujemo, kateri program je najbolje izbrati. Izberite tistega, ki pomiva pri kar se da visoki temperaturi.

Nato pa je čas za malce bolj umazano delo. Odvijte vijak filtra in ga očistite. Prav tako ročno odstranite morebitno umazanijo, ki se je ujela na dnu naprave. Sedaj pa se lotimo še najbolj skritih kotičkov. Tu nam bo prav prišla kar zobna ščetka, najbolje električna, ki je ne uporabljate več. Z njo podrgnite po vseh vogalih stroja, še posebej pozorno očistite dele okoli vrat. Nastalo packarijo nato obrišite s papirnato brisačko. Najverjetneje boste zgroženi, ko boste videli, koliko umazanije v resnici premore vaš pomivalni stroj! Ščetko pa po uporabi seveda zavrzite ali pa očistite in prihranite za podobna umazana gospodinjska dela.

Preberite še: Presenečenje: to se zgodi, ko pečemo zamrznjen kostanj

Fotografija: Olena Ivanova/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana