Še preden pospravite praznično drevesce, obvezno naredite to

Prazniki so mimo in pogumno smo vstopili v novo leto. Še preden pa podremo božično drevesce, bomo izkoristili še zadnje njegove dišeče lastnosti.

Pred božičem smo nekje prebrali, da so znanstveniki opravili raziskavo, ki je pokazala, da so ljudje, ki že zgodaj praznično okrasijo stanovanje, srečnejši. Kako pa je s podiranjem drevesca? No, tisti, ki praznično obdobje zaključite s prihodom novega leta, ste ga najverjetneje že med vikendom pospravili. Drugi, ki z lučkami in okraski še vztrajate, pa boste verjetno veseli spodnjih vrstic. Če imate doma naravno smrečico, seveda.

Tudi sami imamo zelo radi naravna božična drevesa, a ker po nekaj tednih začnejo trositi iglice po celem stanovanju, so v tem času navadno že pripravljena na slovo. Če zbirate energijo, da pospravite vašega in stanovanje vrnete v normalno nebožično stanje, predlagamo, da pred tem izkoristite še zadnje dišeče lastnosti iglavcev.

Delo in dom: Ko podiranje novoletne smrečice narekujejo običaji

Dišeč lonec za srečo in svež dom

Pripravili bomo brbotajoč dišeči lonec, ki bo odišavil stanovanje. Če ste ga ravno temeljito pospravili, bo dišava čudovita pika na i. Sicer pa naj bi takšen mini obred prinesel tudi srečo v novem letu. Skratka, ne glede na to, kako vraževerni ste, priporočamo, da še nekaj dni uživate v vonju po iglavcih, pomešanih z dišavami. Na ta način se boste znebili tudi morebitnih ostankov vonjav praznične kuhe.

Na štedilnik postavite lonec in ga približno do polovice napolnite z vodo. Vanjo vrzite nekaj vejic božične jelke ali smreke. Po želji lahko dodate še kakšno cimetovo paličico, brusnice, janež, olupke jabolk ali kose pomaranče. Pri dodatkih res ne morete zgrešiti. Vse skupaj nato pristavite na ogenj in zavrite. Lonec seveda pustite odprt, da se nadišavljena para lahko razširi po stanovanju. Vsake toliko morate lonec le preveriti, da je v njem še vedno dovolj vode. Če je že skoraj izparela, jo dolijemo.

Ne glede na to, ali boste za srečo pripravili takšen lonec, pa vam iz uredništva voščimo vse lepo. Pa srečno!

Preberite še: Najbolj klikano v 2020: nasveti, kako kuhati bolje, lažje, hitreje, ceneje …

Fotografija: Getty Images

 

 

 

 

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed