Šest pogostih napak, ki jih počnete, ko zlagate posodo v pomivalni stroj

Tako bo posoda veliko bolj bleščeča.

Čeprav se zdi zlaganje posode v pomivalni stroj mačji kašelj, lahko tudi pri tem preprostem opravilu zagrešimo kakšno napako. Seveda nas ta ne bo drago stala, a če se ji izognemo, bo naša posoda veliko bolj čista, pomivalec pa bo deloval veliko bolj učinkovito.

Tudi vi kdaj zagrešite kakšno izmed spodnjih?

1. Krožniki niso prvi

Če posodo pričnete zlagati v pomivalec, ne da bi upoštevali pravo zaporedje, pomivalnega stroja najverjetneje ne boste optimalno napolnili in lahko se zgodi, da vam bo v umivalniku ostal kakšen krožnik. Zaradi njihove oblike boste najbolj učinkoviti, če najprej naložite krožnike, šele nato nadaljujete z lonci in drugo posodo.

2. Pustite, da se žlice in vilice med seboj dotikajo

Če boste pribor v pomivalca zložili površno, se bodo površine, ki se med seboj dotikajo, pomile precej slabo, vi pa si gotovo ne želite umazanih žlic in vilic. Zato bodite pozorni, da je pribor v košarici dovolj narazen.

3. Stroja ne napolnite naenkrat

Verjamemo, da ne marate posode v koritu, a če se le da, vso posodo zložite naenkrat, saj boste tako lažje ocenili, kam položiti posamezne lonce in prostor v pomivalcu izkoristili veliko bolj optimalno.

4. Niste pozorni na pladnje

Če ste pekli pico ali piškote in želite v stroju pomiti pekač, ga nikar ne postavite v ospredje, saj je njegovo mesto na spodjem delu pomivalnega stroja v ozadju. Če ga boste namreč postavili spredaj, se detergent ne bo učinkovito razporedil po pomivalcu, saj bo pladenj deloval kot nekakšna pregrada.

5. Pozabljate na vrteči se del stroja

Delujoča ročka, ki je videti kot nekakšen ventilator oziroma propeler, je najpomembnejši del pomivalnega stroja, saj skrbi, da vsa posoda prejme dovolj vode. Če boste posodo zložili tako, da se ne bo mogel vrteti, ne bo opravil svoje naloge, prav tako pa morate paziti, da med to ročko in posodo ne položite še ene posode. Stroj raje naložite dvakrat, saj s preobremenjevanjem ne boste dosegli želenega rezultata.

6. Najprej razložite zgornji del stroja

Napaka. Na posodi, ki se nahaja v zgornjem delu stroja, se je med pomivanjem nabrala voda, ki ni ravno čista. Ko boste razlagali zgornji del stroja, bo voda odtekla na spodnjo posodo, zato se vsega skupaj raje lotite v obratnem vrstnem redu. Najprej se lotite spodnje posode.

Preberite še: Šest stvari, ki jih morate vedeti o pomivalnem stroju

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed