Ta stvar (ki jo imate doma) bo učinkovito in preprosto zloščila vaše korito, pipo in druge dele kuhinje

Kuhinjsko korito lahko preprosto zloščite z zobno pasto.

Oh, zakaj se tega nismo spomnili že prej. Korito se namreč kar sveti!

Pospravljanje kuhinje je nekakšno sizifovo delo, ki ga vedno znova opravljamo, čeprav čistoča traja le do naslednjega obroka. Seveda ne moremo reči, da kuhinjo vsakodnevno zloščimo od stropa do tal. Za to namreč težko najdemo čas. A kadar se kuhinja res sveti, smo še posebej zadovoljni. Saj veste, zloščeno korito, pipa in podobno dajo kuhinji nov videz. Kot da smo jo ravno kupili!

In ker ne maramo vsakodnevnega čiščenja z agresivnimi čistili, vedno iščemo naravne alternative. Naše današnje orožje je sicer prav tako proizvedeno v tovarni, a ker ga vsakodnevno vnašamo v svoje telo, nam čiščenje z njim ne bo škodilo.

Abraziven učinek, ki bo  odstranil vodni kamen

Govorimo namreč o zobni pasti, ki je nadvse učinkovito čistilo za tiste dele doma, za katere želimo, da bi se svetili. Kuhinjsko korito, pipo, keramiko in celo kopalnico lahko zloščimo z malo zobne paste. Večina zobnih past je namreč abrazivnih, kar pomeni, da imajo brusilni učinek. Vodni kamen boste tako za šalo spravili s površin, seveda pa tudi zasušene ostanke hrane in podobne kuhinjske nadloge.

Zobna pasta sicer ne bo odstranila bakterij, saj ne deluje antibakterijsko, vsekakor pa bo s površin vaše kuhinje odstranila nadloge, ki kvarijo sijaj. Le nekaj je iztisnite na gobico ali krpo in že lahko pričnete loščiti.

Fotografija: Getty Images

Preverite še: Tedenski jedilnik: Ješprenjčkova rižota, božanska enolončnica in še in še
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana