Tako se boste najlažje in naravno znebili vodnega kamna na kuhinjski pipi

Če iz pipe ne teče tako, kot bi moralo, imate verjetno težavo z vodnim kamnom.

Tudi če redno čistite kuhinjo in vse njene elemente, se na nekaterih delih sčasoma začne kazati zob časa. Eden takšnih predelov je kuhinjsko korito, kjer vas bo na to, koliko časa se mu niste posvetili, opomnil vodni kamen.

A kljub nekaj madežem na koritu, je to še vedno uporabno. Nasprotno pa vas bo pipa, iz katere bo voda počasi curljala, precej jezila. Če boste z nje odvili mrežico, boste opazili, da je ta precej obložena z vodnim kamnom. Tako ni čudno, da iz nje ne priteče veliko vode.

Preberite tudi: Po korakih: kako pravilno očistiti štedilnik

A na srečo se s težavo ne bo treba dolgo ukvarjati. Prav tako vam ne bo treba na pomoč poklicati vodovodarja. Niti izvijača, klešč ali česa podobnega ne boste potrebovali. Obvezna oprema so le kis, gumijasta elastika in plastična vrečka.

Čisto enostavno

Verjetno se vam zdi malce čudno, da ne bomo ničesar drgnili in se mučili z gobicami, ščetkami in podobnimi pripomočki. Vodni kamen se bo v tem primeru odstranil kar sam.

Pipo najprej nežno očistimo, če je na njej slučajno kakšna druga umazanija in ne samo vodni kamen. Nato v vrečko zlijemo približno dva decilitra kisa. Z elastiko jo pritrdimo na pipo, tako da samostojno visi. Pustimo čez noč in zjutraj odstranimo vrečko s kisom ter pipo speremo. Kot bi bila nova!

Preberite še: Na toliko časa bi morali oprati kuhinjsko krpo, pravijo mikrobiologi

Naslovna fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana