Tega dela kuhinje gotovo še niste očistili, a je leglo bakterij (zgroženi boste)

Fotografija: AndreyPopov/Getty Images

Ko smo mislili, da smo videli že vse, nas je na tiktoku zadel video, zaradi katerega smo kaj hitro poprijeli za čistila.

Na Odprti kuhinji v zadnjem času z vami delimo kar nekaj domislic in trikov z družbenih omrežij, ki v kuhinji pomagajo prihraniti čas, energijo in živce. Tokrat bo ravno obratno. Najverjetneje vam bomo povzročili dodatno delo, saj boste zgroženo ugotovili, da v kuhinji obstaja kotiček, ki ga zagotovo še niste očistili, a bi ga morali.

Pred dnevi smo namreč naleteli na video, v katerem je avtorica razkrila ta skriti kotiček kuhinje, ki je izjemno umazan. Čeprav smo ob ogledu njenega početja pomislili, da v svojem domu te Pandorine skrinjice raje ne bi odpirali, smo se vseeno odločili, da zadevo preverimo. Verjemite, tudi sami jo boste želeli odpreti in iz nje odstraniti umazanijo, ki je ne razgradi niti aktivna pena, ki jo za odmaševanje cevi kdaj zlijemo v odtok.

Skratka, sifon kuhinjskega korita, za katerega se zdi, da je permanentno pritrjen, lahko z malce truda odpremo in v njem opazimo umazanijo, ki se nabira pod pokrovčkom. Odpiranja se lahko lotimo z izvijačem, lahko pa tudi neostrim nožem. No, malce se bo treba znajti. Avtorica videa si je na primer pomagala s škarjami in žlico. Ko pokrovček odpremo, pa se začne čiščenje. Lahko uporabite mešanico sode bikarbone in kisa. Kljub šumeči peni pa bo treba to področje kuhinje še malce zdrgniti s ščetko ali žičnato gobico.

Priporočamo torej, da korito odprete in ga temeljito očistite. Nato pa stanje preverjajte sproti in vsakič, ko se pod pokrovčkom nabere umazanija, področje ponovno očistite.

Preberite še: S to sestavino, ki jo sicer uporabimo kot namaz, bo kosilo v hipu nared

Fotografija: AndreyPopov/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana