Tega nikar ne počnite z detergentom za posodo

Detergent za posodo lahko pride prav pri marsikateri gospodinjski zagati, v nekaterih primerih pa ne posegajte po njem.

Čeprav se zdi, da z detergentom za posodo lahko očistite prav vsako površino, pri nekaterih stvareh ne koristi ali celo škodi. Za kaj vse ga lahko porabite, smo že pisali, danes pa opozarjamo na primere, ko nikar ne posegajte po njem.

Ne mešajte ga z belilom

Ko pripravljate mešanico za čiščenje, v katero nameravate vmešati tudi belilo, pozabite na detergent za posodo. Mešanica je namreč lahko toksična za vaše zdravje, v zelo redkih primerih pa lahko pride tudi do močne kemijske reakcije. Če torej niste kemik, raje ne tvegajte.

Z njim ne pomivajte kafetiere

Na embalaži večine kafetier piše, da jih je priporočljivo pomivati ročno, in sicer samo z vodo. Ko kuhate kavo, ta namreč v minimalnih količinah sprosti olje, ki kavi daje boljši okus. Če se boste kafetiere lotili z detergentom za posodo, boste to olje odstranili.

Niti železne ponve

Čeprav marsikdo železne posode pomiva z detergentom za posodo, naj vas opozorimo, da jih je veliko bolje pomivati z oljem ali soljo, sicer bodo začele rjaveti.

Ne uporabljajte ga za strojno pomivanje posode

Če boste detergent za posodo zlili v pomivalni stroj, se bo začel tako peniti, da se bo valil iz stroja, ko boste odprli vratca. Formula detergenta za ročno pomivanje je namreč popolnoma drugačna od tiste za strojno pomivanje, predvsem pa se bolj peni.

Z njim ne perite avta

Čeprav se vam morda zdi, da je lak na vašem avtu nadvse vzdržljiva površina, je nikar ne čistite z detergentom za posodo. Njegova formula je namreč zelo agresivna in lak na avtu lahko poškoduje.

Preberite še: Tega nikar ne počnite z leseno desko za rezanje

Fotografija: DragonImages/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed