Tri stvari v kuhinji, ki jih nikakor ne smete posesati (in kaj storiti namesto tega)

Stvari, ki jih v kuhinji ne smete posesati.

Pospravljanju v kuhinji nikoli ni konca, kajne? In sesalec reši marsikaj, čeprav …

Sesalec pogosto uporabimo tudi v kuhinji. Poleg rednega čiščenja preprog, če jih imamo v kuhinjskih prostorih, še kako pride prav tudi za sanacijo gospodinjskih pripetljajev. Velikokrat namreč kaj stresemo ali razbijemo.

A kot pišejo na portalu The Kitchn, vsega v kuhinji ne smemo posesati, zato spodaj naštevamo stvari, ki jih je treba v kuhinji drugače pospraviti.

Preberite še: Nikoli ne boste ugotovili, katera sestavina najbolj učinkovito odstranjuje vonjave iz pomivalnega stroja

Črepinje sesalec

V kuhinji se marsikdaj kaj razbije, a črepinj nikar ne posesajte. Steklo namreč lahko predre vrečko, uniči filter ali se zatakne v cevi. In ker sesalca ne želimo uničiti, moramo poiskati alternativo. Pisali smo že o triku s krompirjem, ki nam bo pomagal pobrati črepinje, sicer pa je najboljša alternativa metla, kateri sledi še brisanje tal z mokro krpo.

Mokra hrana  sesalec 

Če nam na tla pade paradižnikova mezga, kaša ali kaj podobnega, ne smemo poseči po sesalcu. Mokra hrana ga bo namreč zamašila in uničila filter. Namesto tega raje posezite po visoko vpojni krpi, večje kose pa poberite z roko ali pometite z metlo z gumijastimi vlakni. sesalec

Moka

Kadar se nam po kuhinji posuje moka, najprej pomislimo na sesalec. A to ni najboljša ideja. Delci moke so namreč tako drobni, da ga, čeprav se sliši čudno, lahko zamašijo. Moko boste najbolj efektivno odstranili z mokro krpo, šele nato pa lahko majhne količine, ki so morda ostale, posesate.

Preberite še: Vsak teden pojemo za kreditno kartico mikroplastike

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed