Tudi pomivalni stroj morate vsake toliko oprati. Kako?

Čeprav večino časa pomiva namesto vas, je tudi njega vsake toliko potrebno očistiti.

Med uporabo se namreč v njem nabere kar nekaj umazanije. Govorimo seveda o ostankih hrane, usedlinah detergenta in podobno.

Vsaj enkrat na mesec je zato dobro poskrbeti za čiščenje vašega pomivalca: ker bo bolj čist, bo tudi bolj učinkovito deloval. Da ne omenimo škode, ki jo lahko povzročijo odpadki v njem.

Še preden se lotite postopka, naj opozorimo, da si boste morali malce umazati roke, a ko bo stroj čist, se bo izplačalo.

Za čiščenje potrebujete beli kis, sodo bikarbono, gobico za pomivanje posode, izvijač, zobotrebec, detergent za posodo, krpo z mikrovlakni in staro zobno ščetko.

Pa zavihajmo rokave!

1. Stroj seveda najprej izpraznite, nato pa iz njega odstranite vse, kar je mogoče. Izvlecite predale in odstranite košarico za pribor.

2. Preverite luknje v vetrnici, ki dozira vodo in detergent. Dobro jo očistite, pomagate si lahko celo z zobotrebcem, da odstranite manjše delčke vodnega kamna.

3. Operite vse sestavne dele: kar ste iz stroja izvlekli v prvem koraku, je treba sedaj oprati. Priporočamo mešanico belega kisa, sode bikarbone, vode in kanček detergenta za posodo.

4. Nato očistite filter. Za nekaj časa ga namočite v kis, pomagajte si z zobno ščetko, da odstranite usedline vodnega kamna.

5. Nato v pomivalni stroj nalijte dva kozarčka kisa ter zaženite prazen pomivalni stroj. Po končanem programu notranjost pomivalnega stroja le še pobrišete s krpo z mikrovlakni. Za nekaj časa ste opravili!

Preberite še: 14 odličnih receptov z gobami

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed