Tudi za to lahko uporabite limonov sok (in prizanesete okolju)!

Limonov sok lahko uporabimo tudi izven kuhinje.

V vročih dneh se kozarec osvežilne limonade več kot prileže, a iz rumenega citrusa iztisnjen sok ni uporaben le za pijačo. Seveda že dobro vemo, kako nam pride prav v kulinariki, kjer osveži omake, meso in druge sestavine. Tudi pri čiščenju nam je limonov sok lahko v veliko pomoč. Danes pa vam razložimo, kako vam lahko pomaga pri še enem gospodinjskem opravilu.

Limonov sok namreč lahko uporabite namesto belila. Če imate doma zalogo belih brisač, verjetno veste, kako težko je vse ohraniti enako bele kot takrat, ko ste jih prinesli iz trgovine, kajne? V teh primerih si lahko pomagate z varekino oziroma katerim drugim belilnim sredstvom, a za naše okolje to ni najboljša izbira.

Preverite še: Zdaj bodo vaši otroci z veseljem jedli tudi brokoli

Namesto kemije

Agresivne kemikalije tako lahko zamenjate s povsem običajno sestavino, ki jo imate gotovo doma. Limono! Sok ene limone pred pranjem zlijete v boben pomivalnega stroja med obleke, ostalo pa naredite kot običajno. Limona vam bo pomagala, da se boste izognili sivini, ki sčasoma napade naše belo perilo. Slednje seveda ne bo bleščeče belo, kot bi bilo, če bi ga polili z varekino, bo pa veliko bolj belo kot sicer. Dobra novica pa je tudi ta, da bo vaše perilo ob uporabi limonovega soka nadvse sveže in lepo dišalo.

Preverite še: 5 idej, kako porabiti nezrele paradižnike

Fotografija: Getty Images
Vir: The Kitchn

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana