7 brezčasnih kuharskih knjig

Čeprav lahko danes veliko receptov najdemo na spletu, se še vedno radi zatečemo h kuharskim knjigam.

Spodaj naštevamo tiste kuharice, ki ne gredo nikoli iz mode in v katerih boste vedno našli kuharski navdih za vsak dan ali pa za praznike, ki prihajajo v novem letu. Izbrali smo takšne, ki jih morda še ne poznate.

Food52 Genius Recipes

Genialni recepti, kot se imenuje knjiga, vas bodo navdušili vsak dan znova, še posebej podrobno pa so v njej opisani postopki priprave, obogateni z veliko nasveti, triki in opombami. Knjigo je napisala Kristen Miglore, ki je prepričana, da bo 100 receptov njene knjige popolnoma spremenilo način vaše kuharije.

Foto: Amazon

Six Seasons, Joshua McFadden

Preprosto napisana kuharska knjiga poudarja uporabo zelenjave v kuhinji, glede na vsak letni čas. Seveda v resnici poznamo štiri, a Joshua se v knjigi osredotoča na nekakšno sezonsko razširitev. Skratka, ob tej knjigi vam v novem letu zelenjava gotovo ne bo obtičala v shrambi.

Good Housekeeping Ilustrated Cookbook

Gospodinjska klasika, ki gospodinje sveta navdušuje že desetletja, se vsako sezono razproda v knjigarnah, saj vsebuje res uporabne recepte, pa tudi gospodinjske nasvete. Mnogim je služila kot popotnica v svet samostojnega gospodinjstva.

Yotam Ottolengi, Ottolenghi simple

Vsebino knjige mnogi označujejo kot najbolj uporabno, navdihujočo in preprosto, takšno, kot si želimo, da je naša kuhinja. V njej je mogoče najti mnogo preprostih receptov, ki preprosto navdušijo. Recepte navdihuje japonska preprostost in njihov minimalističen način življenja, knjiga pa je bila tudi večkrat nagrajena.

Foto: Amazon

Better Homes and Gardens New Cookbook

Better Homes and Gardens je izdal že skoraj 20 izdaj kuharice New Cookbook, ki je zaslovela v osemdesetih letih prejšnjega stoletja in postala klasika marsikaterega gospodinjstva po svetu. To, kar pri nas pomeni kuharica sestre Vendeline, je New Cookbook za prebivalce čez lužo.

Velika slovenska kuharica

Knjigo, ki se posodablja, ohranja in dopolnjuje že 150 let, je kar dve leti pisala sestra Bernarda Gostečnik. Naslednica sestre Vendeline, ki jo vsi poznamo, je receptom posvetila velik del svojega življenja, tradicijo pa tako iz zgodovine prenesla na naše domače mize.

Barefoot Contessa Back to Basics, Ina Garten

Ina Garten velja za eno izmed najbolj popularnih ameriških kuharic. Njen način kuhanja je precej organski in preprost, zato jo imajo rade gospodinje po vsem svetu. V knjigi boste našli navdihujoče recepte in mnoge nasvete, na katere sicer sploh ne bi pomislili!

Preberite še: Komolce z mize – staro pravilo, ki še vedno vzdrži

Naslovna fotografija: Sonja Ravbar

 

 

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana