To je sedem najbogatejših imen živilske industrije

Danes ste gotovo zaužili vsaj en produkt njihovih znamk.

Ko govorimo o seznamih najbogatejših Zemljanov, ponavadi pomislimo na Billa Gatesa, Warrena Buffetta, Marka Zuckerberga in podobna imena, ki slovijo po svojem uspehu na področju informatike, investitorstva in bančništva. A milijonov in milijard ne prinašajo le pametne naložbe in inovativni izzumi, temveč tudi hrana. Živilska industrija je namreč ena od najmočnejših poslovnih panog, ki v žepe nekaterih prinaša ogromne zneske, polniti slednje pa pomagate tudi vi, vsakič, ko vstopite v trgovino.

Marsikatero živilo, ki ga uživate dnevno, je namreč produkt velikih koncernov, ki proizvajajo prehranske izdelke za cel svet. Spodaj pa nizamo imena sedmih trenutno najbogatejših predstavnikov živilske industrije.

7. Charlene de Carvalho

Kdo bi si mislil, da je pivo lahko tako prodajan produkt, da človeka uvrsti med 100 najbogatejših prebivalcev sveta. Hči ustanovitelja nizozemske pivovarne Heiniken se namreč z 11 milijardami dolarjev poslovnega premoženja uvršča na 94. mesto lestvice najbogatejših Zemljanov.

6. Zong Qinghou

Najbogatejši Kitajec, ki ga je do 12 milijard dolarjev pripeljala proizvodnja stekleničenih pijač, je Zong Qinghou, lastnik podjetja Wahaha. Bolj kot o njegovih uspehih pa se v zadnjem času piše o njegovi hčeri, ki zaman išče fanta, ki ga ne bi zanimalo le družinsko bogastvo.

5. Alejandro Santo Domingo Davila

Sin ustanovitelja pivovarne Santo Domingo velja za enega najbolj zaželenih samcev na svetu. Seveda ga tja uvršča 12 milijard dolarjev vredno premoženje, med katerim se skriva tudi zasebni otok na Karibih.

4. Dhanin Chearavanont

15 milijard dolarjev je Tajcu Dhaninu Chearavanontu prinesla perutnina. Posel, ki ga je pričel njegov oče, je iz majhne prodajalne semen prerasel v pravo zlato jamo, ki s perutnino in napravami za hranjenje le te oskrbuje večino azijskega trga.

3. Jorge Paulo Lemann

Nekoč profesionalni teniški igralec, danes pa eden najbogatejših Zemljanov, si lasti večinske deleže v podjetjih Burger King in Anheuser Busch. Njegova vrednost premoženja je ocenjena na 17 milijard dolarjev.

2. Forrest, Jacqueline in John Mars

Člani družine Mars zaslužijo (skoraj) vsakič, ko si pri blagajni v trgovini privoščite čokoladno tablico. Njihovo podjetje namreč proizvaja kultne sladkarije, kot so Snickers, M&M bonboni, Milky Way in druge, premoženje pa je ocenjeno na 17 milijard dolarjev.

1. Družina Albrecht

Najbogatejši na lestvici veljakov živilske industrije je Nemec Theo Albrecht, lastnik trgovskih verig Aldi in Trader Joe’s, ostali člani njegove družine pa upravljajo podjetja Aldi Sud, Hofer in druge. Tako ste tudi vi z vsakim nakupom v zgoraj omenjenem diskontu družini Albrecht pomagali zbrati 52 milijard dolarjev vredno premoženje.

Preberite še: Dejstvo o paprikah, ki je šokiralo splet (in bo tudi vas)

Fotografija: Unsplash

Vir: Twistedfood.com

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed