Odprta Kuhinja

Karantena: Kaj v teh dneh kuhajo znani obrazi

Odpri galerijo
A+   A-
Katere jedi v teh dneh pripravljajo znani obrazi?



Zdi se, da smo čez noč vsi postali peki, kuharji in slaščičarji. Marsikdo je v karanteni pričel peči svoj kruh, seveda pa je potrebno poskrbeti tudi za čim bolj raznolike zajtrke, kosila in večerje. Sveže ideje za vas vsak ponedeljek zbiramo v tedenskem jedilniku, navdih pa v teh dneh črpamo tudi od vas, dragi bralci, ki nam svoje ideje pridno sporočate v komentarje s sporočili na facebooku, instagramu in v facebook skupino Odprta kuhinja: Kaj za kosilo. Kaj pa v teh dneh kuhajo znani obrazi?

Nuša Lesar


Simpatična novinarka in TV voditeljica Nuša Lesar se na svojem IG profilu pridno javlja svojim sledilcem. Za dobro voljo skrbi z nasveti iz karantene, deli pa tudi svoje recepte. »Do zdaj smo v karanteni pojedli golaž, ki sem ga imela v zamrzovalniku in tako naredili prostor za novo zalogo mesa,« nam je povedala Nuša. »Jedli pa smo tudi sarmo s pire krompirjem, velikokrat jemo regrat z jajci, krompirjem in ocvirki. Obožujem tudi na hitro popečen uležan steak s pečenim krompirjem in zelišči. Pa tudi domača pica se je že znašla na meniju v času karantene in seveda testenine na tisoč in en način,« nam je naštela simpatična voditeljica. V prihodnjih dneh ima, kot nam je zaupala, v planu še špinačo in ričet, nato pa bo že čas za novo iskanje idej.


Teja in Jani Jugovic


Veliko kuhata tudi Teja in Jani Jugovic, ki ju na družbenih omrežjih lahko najdemo pod imeni Cool mamacita in Cool fotr. »Karantena je res pripomogla k temu, da sem se po dolgem času zopet lotila priprave sladic,« nam je povedala Teja.»Za naju z Janijem tokrat veganskih. Skupaj z otroki smo pripravili vegansko čokoladno pomarančno torto, veganski twix, bananine piškote, čokoladni mousse iz čičerke in take reči. Za otroka pa skoraj vsako jutro spečemo sveže muffine,« je še dejala.


Špela Grošelj


Kot lahko vidimo na instagramu, v tem času veliko kuha tudi pevka in voditeljica Špela Grošelj. »Danes multitaskam,« se je pošalila v opisu pod spodnjo fotografijo. »Jem zajtrk in hkrati razmišljam o kosilu,« je zapisala. Še kdo?


Mojca Mavec


Javila se nam je tudi Mojca Mavec, ki v teh dneh sicer ni ves čas doma, saj še vedno hodi v službo, da nam malce popestri dneve v oddaji Dobro jutro. »Popotniki smo morda med prvimi občutili posledice v družbi zaradi novega koronavirusa. Med prvimi so nam prirezali krila,« nam je zaupala in razložila, kako v teh dneh alternativno skače čez planke.

»V kuhinji lahko potujem brezskrbno, ne da bi se premaknila iz hiše. Tule pa je nekaj mojih najljubših jedi, ki sem jih v zadnjih tednih pripravila tudi za gledalce oddaje Dobro jutro. Če vam zmanjka idej za pripravo krompirja - španska krompirjeva tortilja ali tolminska frika. Dve preprosti jedi k skledi regrata. Fino začinjena šakšuka za nedeljski brunch s prijatelji po skypeu. Ali pa blini za romantičen večer v dvoje. Lepa kombinacija sladkobe s fino slanimi in kislimi stvarmi. Pa obsežna žlička kisle smetane. Tudi med krizo gre ljubezen skozi želodec,« pove Mojca. In še kako prav ima.


Rebeka Dremelj


Svoj prvi kruh je v teh dneh spekla tudi pevka Rebeka Dremelj. Na instagramu se je pošalila, da bo kmalu odprla kar kuharsko šolo, saj te dni res veliko časa preživi v kuhinji. S hčerkama je namreč v času karantene pekla tudi piškote, osebni tehtnici pa bo mogla, kot pravi, kmalu odstraniti baterije, da ne bo več štela kilogramov. Se še kdo od vas boji odvečnih kilogramov?


Ana Žontar


Polne roke dela pa ima v teh dneh tudi Ana Žontar. »Težko naštejem čisto vse, kar smo jedli v prejšnjem tednu, saj dnevno ustvarjam poleg obrokov tudi veliko receptov za splet. Ta trenutno ne počiva in so moji sledilci kvečjemu bolj aktivni kot drugače. Poskušam tako pripravljati recepte iz osnovnih sestavin in čimbolj preproste. Tako trenutno pripravljam video recepte in recepte za veliko noč,« nam je opisala trenutno situacijo. »Imam srečo, da moji fantje jedo vse, tako poleg receptov za splet veliko kuhamo juhe, enolončnice, preproste rižote in krompirjeve jedi iz sestavin, ki jih trenutno imamo na zalogi,« je še razložila.


Preberite še: VIDEO: Jajca v luknji na toplih sendvičih

Fotografija: Instagram (@tejajugovic)
Datum Objave: 27.3.2020 ob 08:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: