Odprta Kuhinja

Pripravite vrhunsko praznično pojedino, za katero ne boste porabili celega dneva

FOTO: Adobestock
Odpri galerijo
A+   A-
Veste, da lahko pripravite vrhunsko praznično večerjo s štirimi hodi, ne da bi bili ob prihodu prvih gostov že pošteno utrujeni? Namesto da ves dan tekate med pečico, štedilnikom, hladilnikom in delovnim pultom, raje izberite izvrstne specialitete Michelinovih chefov. Z njimi boste navdušili in razvajali goste, sami pa prav tako brezskrbno uživali v prazničnem vzdušju in druženju z najdražjimi.

Prazniki so čas, ko si lahko privoščite več dobrega – več druženja, zabave in seveda dobre hrane. Okusite izvrstne specialitete Michelinovih chefov Gregorja Vračka, Uroša Fakuča in Uroša Štefelina iz linije SPAR PREMIUM, ki bodo navdušile še tako zahteven okus.

Hladen uvod za toplo dobrodošlico

Za odličen uvod in ogrevanje brbončic poskrbite s hladno predjedjo. Ponudite lahko pašteto brancina Fonda s čemaževo majonezo v kornetu chefa Štefelina. Odločite se lahko tudi za SPAR PREMIUM namaz s prekajeno postrvjo in z olivami chefa Fakuča, ki navdušuje z odličnimi sestavinami: slovensko postrvjo, pustim svežim sirom in smetano. Izdelek je brez konzervansov in ojačevalcev okusa ter ne vsebuje palmovega olja. Postrezite ga z rezinami svežega kruha in olivami.

Toplo nadaljevanje za sproščeno vzdušje

Nadaljujte z izbranimi okusi. Za toplo predjed ponudite na primer rižoto s tepkami, hrenom in dimljeno postrvjo chefa Štefelina, ki je lahko tudi odlična glavna jed. Priporočamo pa tudi raviole z izvrstnim nadevom. Takšni so SPAR PREMIUM ravioli z lisičkami po receptu chefa Fakuča, ki so polnjeni z aromatičnimi gobami lisičkami ter rahlim in bogatim kremastim polnilom iz rikote in albuminske skute. Izdelek je brez palmovega olja, kuhan pa bo v zgolj treh minutah. Z nadevom iz aromatičnih špargljev ter z rahlim in bogatim kremastim polnilom iz rikote in albuminske skute pa se ponašajo SPAR PREMIUM ravioli s šparglji chefa Fakuča. Tudi ti ne vsebujejo palmovega olja, skuhali pa jih boste v pičlih treh minutah.

Mesna simfonija

Čas je za praznično pečenko! Pripravite lahko znamenito pečenko Wellington po nekoliko prirejenem receptu – chef Vračko je pripravil odlične male wellingtonske pečenke. Navdušili vas bosta tudi SPAR PREMIUM telečja pečenka z jurčki in domačo dimljeno slanino chefa Štefelina ter SPAR PREMIUM marinirana svinjska krača chefa Štefelina. Slovensko svinjsko meso brez kože je ročno pripravljeno po posebnem postopku sous vide, pri katerem vakuumirano meso počasi kuhamo pri nizki temperaturi (12 ur pri 72 °C). Rezultat je nežno, sočno in izredno mehko meso. Priprava svinjske krače je čisto preprosta, postrežete pa jo lahko z različnimi prilogami. Poskusite tudi SPAR PREMIUM chefovega piščanca po receptu chefa Vračka, ki se ponaša s certifikatom »Izbrana kakovost – Slovenija«. Polnjen je z dimljeno panceto, brusnicami in kostanjem ter ima hrustljavo skorjico in sočno sredico. Izdelek je zelo preprost za pripravo, saj sta posoda in folija za peko že priloženi. Če imate radi krvavice, pa si privoščite vrhunsko SPAR PREMIUM krvavico chefa Vračka. Polnjena je s slovensko ajdovo kašo, slovenskim ješprenjem in koščki prekajenega mesa. Postrežete jo lahko z zeljem ali repo.

Vegetarijanska harmonija

Vegetarijancem, ki uživajo tudi ribe, lahko postrežete z izvrstno ribjo specialiteto – pečenim brancinom iz ribogojnice Fonda po receptu Irene Fonda. Zaprisežene vegetarijance pa boste razveselili z zapečeno cvetačo s sirom in lešniki chefa Štefelina. Ponudite lahko tudi SPAR PREMIUM domače skutne štruklje z lešniki in suhimi hruškami, SPAR PREMIUM domače skutne štruklje s suhimi slivami ali SPAR PREMIUM domače štruklje s pehtranom in domačimi suhimi hruškami.

Sladki napev

Za piko na i gurmanskemu doživetju ponudite gostom izbrano sladico. Izvrstni so na primer čokoladni kolački z angleško kremo chefa Fakuča. Zbrane boste zagotovo navdušili tudi s karamelnim milkšejkom z likerjem in karamelno pokovko. Postrežete pa lahko tudi SPAR PREMIUM cheesecake pito z breskvami, SPAR PREMIUM čokoladno pito s figami v refošku, SPAR PREMIUM jabolčno pito z orehi ali SPAR PREMIUM šefovo torto lešnik-cappuccino chefa Fakuča.


Naročnik oglasne vsebine je SPAR Slovenija

Datum Objave: 22.12.2023 ob 08:12

Več iz te teme:

SPAR Premiumpraznični obedpraznična pojedinamichelinovi chefiSPAR Slovenija

Naročite se na e-novice:

Promo Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja