Odprta Kuhinja

Še ena nadvse častna nagrada za Ano Roš

Odpri galerijo
A+   A-
Nagrade in pohvale za Ano Roš se kar vrstijo.


Pravijo, da če delaš s srcem, se ti bo trud poplačal. Živ dokaz, da sta strast in predanost recept za uspeh, je gotovo naša najuspešnejša chefinja Ana Roš, ki že vrsto let navdušuje v Hiši Franko. Naj spomnimo, da jo je že lani opazil multimedijski velikan Netflix ter ji v seriji Chef's table namenil celotno epizodo, zaradi katere so Soško dolino preplavili kulinarični turisti, Slovenijo pa je spoznal ves svet.

Na začetku letošnjega leta pa je Ana Roš prejela še eno veliko priznanje, World's 50 Best Restaurants jo je namreč razglasil za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu. Naslov je že tako uspešno Hišo Franko napolnil do zadnje rezervacije, turisti pa obedu v njeni restavraciji prilagajajo celotne počitnice. Prav zaradi slednjega je pred dnevi Roševo doletela še ena čast: na Dnevih slovenskega turizma je prejela nagrado kristalni triglav za osebnost, ki je v preteklem letu največ prispevala k turistični prepoznavnosti Slovenije v svetu.

Izboru komisije se seveda ne gre čuditi, Ana Roš namreč skozi svojo kulinariko ponuja prav vse, k čemur stremi slovenski turizem: butično, zeleno in trajnostno. Na Odprti kuhinji se pridružujemo čestitkam!

Naslovna fotografija: arhiv Delo

Preberite tudi intervju z Valterjem Kramarjem

Datum Objave: 25.10.2017 ob 09:10

Več iz te teme:

Ana RošSlovenijaHiša FrankoSTOturizem

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.