V Ljubljano je prispela Brina, ki združuje vse, povezano z ginom

Že veste, kaj boste počeli ta konec tedna? Za vas imamo odlično idejo!

Te dni se namreč v Ljubljani odvija teden gina, organizatorji pa so ga poimenovali Brina. Zaključi se 26. novembra, zato je vikend pred nami kot nalašč, da se ga udeležite.

Projekta se je lotila ekipa, ki jo že dobro poznamo po uspehih Odprte kuhne in ker smo te že dobro vajeni, so se nas tokrat od kulinarike odločili popeljati k pijačam. V začetku tedna so tako v ljubljanskem Ateljeju predstavili nov koncept odkrivanja ene najbolj trendi pijač ta hip – gina.

Glavna sestavina alkoholne pijače, ki je obnorela svet, je brin, malokdo pa ob njem pomisli na Slovenijo. Zakaj pa bi morali? »Svetovna gin revolucija je dosegla tudi Slovenijo, na sceni je že lepo število izjemnih domačih ginov, manj znano pa je, da je brin z naših koncev tudi ključna sestavina najboljših svetovnih džinov. Zato si Ljubljana zasluži takšen dogodek, ki naše mesto postavlja ob bok velikim svetovnim prestolnicam in ki bo našim odličnim destilarjem nudil platfomo za predstavitev domači in tuji javnosti,« je na dogodku v restavraciji Atelje razložila Alma Kochavy.

S tem razlogom se je tako rodila Brina, koncept, po katerem so imenovali teden gina, festival gina, ki se bo odvil spomladi, pa tudi koktajl. Slednjega je zasnoval eden najboljših slovenskih sommelierjev Gašper Čarman iz eVina. Vanjo je zamešal sirup ingverja, jabolka in limone ter pink tonik, osrednja sestavina Brine pa mora biti slovenski džin, saj naše džine odlikuje večja količina in posledično močnejša aroma pravega brina.

Seznam lokalov, ki jih lahko obiščete v tednu gina

Da vam ne bomo z naštevanjem sestavin le vzbujali luštov, pa dovolite, da vas v teh dneh povabimo, da jih spoznate in okusite tudi sami. Bogato dogajanje, povezano z džinom in brinom, se od srede naprej odvija v kar 18 različnih lokalih v Ljubljani, ki bodo v svojo ponudbo umestili koktajl Brina. To bodo As Aperitivo, Atelje, Centralna postaja, Čin Čin, EK Bistro, eVino, Fétiche Bar, Figovec, Lepa Žoga, Magda, Pivnica Lajbah, Pop’s Place, Pritličje, Slovenska hiša, TaBar, Tozd, Vander in Vinoteka Movia. V prav vseh boste do nedelje lahko poizkusili svoj kozarec Brine in tako lažje počakali na istoimenski festival, ki se bo v Ljubljani v gurmanski in glasbeni spremljavi odvil v prvih toplejših mesecih prihodnjega leta.

Priporočamo še: Pozabite hygee, to zimo bomo uživali v švedskem fredagsmysu

Fotografije: Brina

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana