Začela se je 10. sezona Odprte kuhne in vse to nas čaka

Ponovno se bomo razvajali na Odprti kuhni, gurmanski tržnici, ki s pestro in kakovostno ponudbo združuje kulinarične zanesenjake ter sladokusce od blizu in daleč.

Naši prijatelji, skorajda soimenjaki, zaradi česar nas pogosto zamenjate, so danes ponovno odprli vrata najbolj priljubljene gurmanske tržnice. Sporočajo nam novosti, mi pa vam jih prenašamo kot uvod v prispevek, ki ga na terenu že pripravlja naša Špela Ankele.

Na otvoritvi se bo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani predstavilo 45 obedovalnic, med njimi šest takšnih, ki se bodo Odprti kuhni pridružile prvič, med sezono pa bo novih ponudnikov še več, skupno vsaj 15. Veselo razpoloženje bo v jubilejni sezoni občasno popestril še večerni DJ program, za katerega bo na otvoritvi poskrbel DJ Udo Brenner. V pomladnem delu sezone bodo obiskovalci na Pogačarjevem trgu lahko uživali do 21. ure.

 

Kaj novega bomo jedli?

Jorg Zupan iz Restavracije Atelje se bo po več letih in pridobljeni Michelinovi zvezdici znova vrnila med stojnice na Pogačarjevem trgu, še vedno se boste lahko sladkali pri priljubljenem Karimu Merdjadiju iz Atelier Karim.

V sklopu poglobljenega sodelovanja s Turizmom Ljubljana in blagovno znamko Gourmet Ljubljana bo Odprta kuhna v 10. sezoni obiskovalce seznanjala z lokalnimi jedmi in jih izobraževala o bogati kulinarični dediščini osrednje Slovenije.

Poleg tega bo kulinarični vrtiljak letos dopolnilo več kot petnajst novih ponudnikov, ta petek se jih bo predstavilo šest. Majaronka bo someščanom predstavila bogato obložene brioše, arančine in sladoledne sendviče. Pri babici Marici iz Slovenskih Goric bodo obiskovalci okušali štručke s krškopoljcem in kuncem, OPA Resort z Velikega Vrha (Šmartno ob Paki) pa bo stregel goveji jezik in potočne rake.

Bon Bon čokoladni atelje iz Kamnika bo očaral s čokolado vseh velikosti, barv in oblik, za sladkosnede pa bo dobro poskrbljeno tudi pri stojnici Le Mousse Goose iz Ljubljane, ki bo ponujala hrustljave princeske in mini mousse tortice. Marsikateri od novincev bo svoje dobrote pospremil z osvežujočimi pijačami, raznovrstne vsebine kozarcev pa bodo obiskovalci lahko podrobneje raziskali na stojnici DobroVino.si.

V prihajajočih tednih bodo obiskovalci lahko spoznavali še dobrote ljubljanskega Linda Bistroja, kot so piščančji burger, curry, čičerkini ocvrtki in humus s črnim česnom, ljubitelji eksotike pa se bodo lahko oglasili pri Ogam Korean Restaurant in preizkusili cupbap, ocvrtega piščanca po korejsko ter cmočke.

Karavani se bodo pridružile tudi trendovske ljubljanske restavracije, denimo Restavracija Maxim, ki bo pripravljala gourmet sendviče z račjim konfitom in krofe z mariniranim lososom, ter Birdie, ki je ljubljansko kulinarično ponudbo nedavno dopolnila z naborom sodobnih minimalističnih jedi in izborom odličnih vin.

Okušanje izbranih pijač bo mogoče tudi na stojnici Merit Showrooma, še ene nove ljubljanske pridobitve. Po letu 2019 se bo med stojnice vrnil tudi Atelje s šampanjcem, ostrigami ter kaviarjem, ki bo tako prvi povratnik Odprte kuhne z osvojeno Michelinovo zvezdico. V čudovitem ambientu, za katerega pomaga poskrbeti tudi Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, bodo vsi ponudniki tudi letos jedi in pijače stregli izključno v povratni embalaži ali biorazgradljivih materialih.

Foto: Odprta kuhna/SousChef

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed