Bi pekli slaščice za britansko kraljico?

Na britanskem dvoru zaposlujejo.

So biskviti izpod vaših rok rahli kot oblački? So vaše kreme neverjetno slastne? Radi eksperimentirate v kuhinji? Morda iščete službo? Če ste na prejšnja vprašanja odgovorili z da, vas morda čaka sanjska služba – in to služba v kraljevi kuhinji britanskega dvora. Kraljica Elizabeta II. namreč zaposluje, v ekipo svojih pomočnikov in uslužbencev pa tokrat vabi osebnega slaščičarja.

Uradna spletna stran dvornega gospodinjstva navaja zahtevana znanja in kompetence. Bodoči kraljevi slaščičar mora biti kvalificiran in izšolan, imeti mora izkušnje s področja fine dininga ter petzvezdičnih projektov v cateringu. Obvladati mora klasično kuhinjo, poleg tega pa mora biti tudi odličen v vodenju kuhinje, motiviranju in razvijanju svojega kuhinjskega tima.

A to še ni vse znanje, ki ga potrebujejo na dvoru. Poleg vseh slaščičarskih sposobnosti, ki jih zahtevajo, morate biti tudi dobro podkovani v uporabi računalnikov. Zakaj bi moral glavni skrbnik za kraljičino sladkosnednost znati obvladovati informacijsko tehnologijo, sicer ne vemo, a če se lahko pohvalite z naborom vseh zgornjih veščin, se le prijavite. Kraljica namreč v zameno ponuja »konkurenčno plačo«, bivanje na dvoru z vključeno prehrano, zavidljiv pokojninski načrt ter 33 dni dopusta.

Več o ponujeni službi lahko preberete tukaj.

Preberite še: Sladoled iz manga in bazilike

Fotografija: Unsplash/Victor Rodríguez Iglesias

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed