Če boste tako rezali čebulo, ne boste več jokali, pravijo na tiktoku

Kaj vas najlažje in najpogosteje spravi v jok? Žalostni filmi? Nas zagotovo čebula! Pa veste, kako se upreti krokodiljim solzam?

Solze so nekaj čisto naravnega in pravijo, da je celo zdravo, da se vsake toliko pošteno zjokamo. Ker pa ne želimo točiti solz prav vsakič, ko pripravljamo kosilo, smo preizkusili že mnoge trike, ki naj bi učinkovali.

Pred leti smo na Odprti kuhinji naredili celo test o tem, kateri izmed zvijač najbolj pomaga. Med sekljanjem smo žvečili žvečilni gumi, celo nosili plavalna očala. Preden smo se čebule lotili, pa smo jo postavili v hladilnik ali namočili v vodo. No, če ne drugega, smo pri tem preizkusu jokali vsaj od smeha in ne od čebule, saj je bilo testiranje trikov na trenutke kar malce komično. Kako smo se odrezali takrat, lahko preverite tukaj, danes pa je na vrsti nov trik, ki smo ga nedavno zasledili na spletu.

@cerealeatingghost##stitch with @xxbaileyelizabethxx thank you for making me crave lentil soup 🖤♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Na platformi tiktok, kjer v zadnjem času najdemo res kar lepo število kulinaričnih trikov z vsega sveta, je namreč dekle z uporabniškim imenom xBaileyelisabethx objavila video, kako joče ob rezanju čebule, na pomoč pa ji je z nasvetom priskočila druga uporabnica, Cerealeatingghost. Razložila je, da čebula vsebuje kislino, ki se veže z vodo. Ko tako režemo čebulo, so navadno naše oči najbližji vir vlage in iz njih nam čebula nato izvabi solze. Uporabnica tiktoka tako svetuje, da na rezalno desko pred rezanjem vedno položimo mokro papirnato brisačko, ki bo nase vezala jokajočo kislino.

Trika sicer še nismo imeli časa preizkusiti, obljubimo pa, da ga bomo zelo kmalu. Če pa nas boste prehiteli, nas o rezultatu le obvestite na našem facebooku.

Preberite še: Jokamo za vas: Pet trikov s čebulo, ki vas bodo nasmejali

Fotografija: MarianVejcik/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed