Kako nam pokrovka lahko pomaga pri rezanju čebule

Te dni je po spletu zaokrožil posnetek, ob katerem je težko zadržati smeh. Chef Gino D”Acampo, ki je v Veliki Britaniji zelo znan, poznamo pa ga tudi pri nas, je sledilcem pokazal trik s pokrovko, ki ga uporablja pri rezanju čebule.

Da bi se izognil nadležnim solzam, ki se nam znajo prikrasti ob sekljanju čebule, je Gino D”Acampo uporabil pokrovko ter pulover s kapuco. Pred obraz si je postavil primerno veliko pokrovko – stekleno, se ve – in si jo pred oči namestil tako, da jo je pritrdil s kapuco.

Posnetek, na katerem je videti, kot da bi v kuhinjo spustil astronavta, je objavil na svojem instagramu in, po pričakovanju, sprožil plaz komentarjev, podčrtanih s sarkastičnimi nasmeški.

»Gordon Ramsay bi bil ponosen,« mu je sporočil eden od sledilcev, medtem ko je drugi menil: »Gordon bi ti verjetno najraje kar prisolil klofuto.« Slavnega škotskega chefa in sodnika v nizu oddaj MasterChef sledilci niso omenjali zaman, kajti D”Acampo in Ramsay sta prijatelja oziroma sodelavca pri različnih kuharskih oddajah.

Morda še to: chef Gino D”Acampo je bil leta 1976 rojen v okolici Neaplja, pri 18 letih pa se je preselil v London. Že nekaj let kasneje se je pojavil na televiziji in odtlej gostoval v mnogih oddajah, hkrati pa je avtor oddaje Ginovo potepanje (v originalu: Gino”s Italian Escape), ki smo jo videli tudi na naših televizijah.

Je avtor številnih kuharskih knjig, med katerimi sta v slovenščino prevedeni tisti dve z naslovoma Italijanska kuhinja in Testenine, njegovo ime pa nosi tudi linija vinskih okusov.

Priporočamo še: Pozabite na miške, tole cvrtje iz le dveh sestavin boste oboževali letos

Naslovna fotografija: Liudmila Chernetska/Getty Images

Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana