To je datum, ko bodo podeljene nove Michelinove zvezdice

Kdo bo obdržal svoj dosežek in kdo bodo novi prejemniki najbolj znamenite gastronomske oznake na svetu? Inšpektorji so nas že obiskali in razglasitev je pred vrati.

Še pred koncem septembra bomo izvedeli, kdo je v kratkih nekaj pomladnih in poletnih mesecih, ko so restavracije kolikor toliko normalno delale, naredil vtis na inšpektorje najbolj znamenitega gastronomskega vodnika na svetu, Michelin. Razglasitev slovenskega »poglavja« št. 2 bo 23. septembra – datum pa je tudi edina podrobnost, ki je za zadaj dokončna.

V prihodnjih dnevih naj bi se na Slovenski turistični organizaciji odločili, pa kakšnem protokolu bo podelitev potekala, glede na spreminjajoče se razmere: po najbolj radikalni možnosti lahko slovesnost nadomesti zgolj sporočilo za javnost.

Spomnimo: prva podelitev dolgo pričakovanih Michelinovih zvezdic za Slovenijo je bila junija lani na Ljubljanskem Gradu, že v zgolj najnujnejši zasedbi in z javljanji prek spleta. Ocenjevalci so lani menili da ima slovenska gastronomija presežkov za sedem zvezdic: Ana Roš je za Hišo Franko dobila dve, po eno pa znani naslovi z vseh štirih koncev Slovenije: Hiša Denk (Grega Vračko), Vila Podvin (Uroš Štefelin), DAM (Uroš Fakuč) , Gostilna Pri Lojzetu (Tomaž Kavčič) in ljubljanski Atelje z Jorgom Zupanom. Poleg ugibanja, kdo od znanih slovenskih šefov kuhinj, ki so lani odšli poklapani, se bo letos pomaknil v to družbo, je za naše ljubitelje gastronomije vprašanje številka ena, ali bo Hiša Franko dobila že tri zvezdice?

Priporočamo še: Nov način priprave najmehkejšega lososa

Fotografija: Roman Šipić

 

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed