Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK

Praznično bo.

Je kdaj primernejši trenutek, da se oglasimo pri Manci Rudolf? Glede na to, da ima najbolj znanega Božičkovega jelena v imenu svojega bloga? Kakšne krasote nam je napekla: veličastno božično orto čokolada-pomaranča-viski. Imamo vašo pozornost? Pa čajne piškote, ki jih boste zagotovo dvakrat pogledali. Krasni namigi za božično čajanko.

Mojca Koman nas je v začetku meseca že naučila, kako iz najskromnejših kosov mesa pripravimo glamurozno pojedino. Najboljše je hranila za konec: gremo stavit, da bo porchetta po njenih navodilih kraljica vaše letošnje praznične mize?

Mirjam Grilc pa nadaljuje serijo o domačih darilih: tokrat se je lotila domačih karamel, pa praženih lešnikov v srajčki, ima pa tudi recept za božanski sirup z začimbami, ki jih sicer pričakujemo v medenjakih. Testirano. Božansko.

Prazniki pa niso sam zato, da jemo. So zato, da v nas znova obudijo prijetne občutke: nostalgije, pravljičnosti, prijaznosti. Obiskali smo tradicionalno peko piškotov, Keksijado, v domu starejših Dosor v Radencih. Kakšna zgodbe so nam povedali! Da se orosi oko…

Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

Preberite še: Sedem stvari, ki jih morate vedeti, preden se lotite peke z otroki

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana