Ne zamudite: Žlikrofi, kot jih še niste imeli možnosti spoznati

Na svoj praznik tradicionalna rudarska jed stopi v svet okusov in tam vsakič znova dobi nov obraz. Vzemite si čas v soboto, 26. avgusta in izkusite popotovanje idrijskih žlikrofov od tradicije do sodobnosti na že tradicionalnem Prazniku idrijskih žlikrofov.

Ta slasten praznik, ki letos obeta zares bogato predstavitev jedi in moderno nadgradnjo kulinaričnega festivala, bo letos navduševal v soboto, 26. avgusta 2017, na Trgu sv. Ahacija v Idriji, od 11. ure dalje. Spoznali bomo različne načine postrežbe idrijskih žlikrofov, obiskali stojnice z raznovrstno kulinarično ponudbo te specialitete, uživali v ponudbi lokalnih in regionalnih proizvajalcev kulinaričnih produktov ter poplaknili z vini priznanih vinarjev in pivom vznemirljivih mladih mikropivovarjev. Potekalo bo kuhanje in senzorično ocenjevanje bakalce z Boštjanom Novakom in Igorjem Jagodicem, celodnevni prikaz tradicionalne izdelave idrijskih žlikrofov in še mnogo več.

Okušali bomo z zavezanimi očmi

Člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica bodo na prazniku prisotni s svojo stojnico in za udeležence pripravili nepozabno doživetje. Žlikrofe, ki jih bodo pripravili, boste obiskovalci lahko okušali z zavezanimi očmi in to značilno jed zaznali na nov način, hkrati pa se boste lahko preizkusili v slepem izdelovanju teh božanskih testenin.

Iščete recept za domače žlikrofe?

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana