Nigella bo svoje goste tudi letos šokirala s čudnim receptom

Kaj bo te dni kuhala Nigela Lawson?

Čeprav se je Nigella Lawson, ena najbolj znanih televizijskih kuharic, zadnje dni mudila na Novi Zelandiji, se ji bo ravno pred prazniki uspelo vrniti domov, da s svojimi specialitetami pogosti svoje najdražje.

In kaj se bo znašlo na njeni mizi? »Ne bom komplicirala,« pravi ter dodaja, da se bo lotila ne preveč zapletenih tradicionalnih jedi, ki so tako preproste, da se jih lahko lotiš celo takrat, ko te muči jet leg.

Zvezda praznične mize bo jagnjetina v zeliščni omaki, nad katero je Nigella naravnost navdušena, saj resnično izstopa v spomladansko zelenih odtenkih. Zraven bo pripravila šunko, ki pa jo bo, reci in piši, namočila v kokakolo. Ne preveč tradicionalno, se strinjate?

Seveda je za jed izdala tudi recept, nad katerim se je marsikdo na spletu naravnost zgrozil, a Nigella ostaja prepričana v svoje metode, mi pa smo preizkusili že marsikateri njen recept in moramo priznati, da nas kar malce zanima, kakšnega okusa je ta čudna velikonočna mojstrovina.

Recept gre takole.

Sestavine

– 2 kilograma šunke
– 1 čebula
– 2 litra kokakole

Glazura
– pest klinčkov
– dve žlički melase
– dve žlički zdrobljenih gorčičnih semen
– dve žlici nerafiniranega rjavega sladkorja

Priprava

1. Šunko postavite v lonec, dodajte čebulo in prelijte s kokakolo.
2. Segrevajte, dokler ne zavre, nato zmanjšajte ogenj in pokrijte s pokrovko. Kuhajte približno dve uri in pol.
3. Medtem segrejte pečico na 240 stopinj Celzija.
4. Šunko vzemite iz počakajte, da se ohladi, nato pa ji slecite kožo. Nato v šunko večkrat zarežite z nožem in vanjo zapičite klinček za klinčkom.
5. Previdno premažite z melaso in potresite s sladkorjem in gorčico. Nato postavite v pečico za 10 minut, razrežite in postrezite.

Zanimivo, kajne? Bi si upali goste letos presenetiti s takšno šunko?

Preberite še: Z zvezdo med mesarji o tem, kaj je zares dobra velikonočna šunka

Fotografija: Youtube

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed