Natečaj: samo še nekaj dni imate, da nam pošljete najboljši recept za kostanj

Zdaj se pa že mudi!

Oktobra v naši akciji OK recept pred vas, dragi bralci, postavljamo privlačen izziv: zanima nas eden najbolj značilnih plodov tega letnega časa, kostanj. Nekako se zadovoljimo s tem, da ga spečemo in pojemo, najbolje ob spremljavi dobrega mošta, vendar je zgodovinsko gledano njegova uporabnost veliko širša. Predvsem na najrevnejših območjih in tam, kjer zemlje za obdelovanje ni bilo v izobilju, so ga ljudje nekoč mleli in uporabljali kot moko. Vso zgodovino pa kostanj zaznamuje tudi svojevrstna demokratičnost: mamljiv in dostopen je bil tako za revne kot bogate.

Najboljši trije recepti, ki nam jih boste poslali do petka, bodo pošiljateljem prinesli bone v vrednosti 120, 60 in 40 evrov, kar je lep prispevek k družinskemu proračunu. Pošiljate lahko prek spletne strani, naslov je na naši zadnji strani, ali z navadno pošto in tudi za to imate vse podatke na istem mestu.

V prihodnji številki pa vam bomo zastavili že nov izziv: presenečeni boste, skupaj z nami, kako hitro se čas obrača in kaj nam boste spet lahko začeli pošiljati …

Tukaj je naš obrazec za vaše sodelovanje.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Preberite še: Cigansko srce – kostanjeva torta

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.