The Slovenia Restaurant Awards 2020: To so najboljše slovenske restavracije

850 restavracij in osem mesecev dela, da bi izbrali tiste na vrhu lestvic posameznih kategorij. Vmes še koronavirus, ki je prekrižal vse načrte, a najboljši so še vedno tukaj in pogumno gledajo v prihodnost.

Lani smo z najboljšimi slavili v čudovitem ambientu golf igrišča in restavracije Evergreen na Smledniku, ki je gostil podelitev prestižnih nagrad The Slovenia Restaurant Awards (TSRA), kjer se je na kupu zbrala vsa slovenska kulinarična smetana. Letos pa smo zaradi posebnih okoliščin, ki jih je prinesla epidemija, podelitev lahko spremljali kar preko video konference, ki so se je udeležili lanski absolutni zmagovalci. Ti ostajajo najboljši v Sloveniji tudi letos. Pozdravila sta nas Ana Roš in Valter Kramar iz Hiše Franko, ki je poudaril: »Preživeli bomo s kakovostjo. Delamo za naslednje leto in prihodnjih deset let.«

Uroš Štefelin iz Hiše Podvin je bodril gostince, da se zvesti gostje vedno vračajo: to mu tudi trenutno potrjuje obisk restavracije, ki je boljši, kot si je upal pričakovati.

»Ta prireditev, čeprav drugačna, nam daje voljo za naprej. Vsi, ki so nam gostje na prvem mestu, nam bo uspelo. Srečen sem, ker gostje prihajajo in se vračajo. Letos moramo priti do konca, ne smemo misliti na izgubo, temveč na nas, na naše ekipe. Vse bo dobro. Vsi, ki smo pri delu z dušo in srcem, bomo zdržali in gremo naprej,« je ob razglasitvi povedal Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu.

Vsem dobitnikom nagrad iskreno čestitamo, prav tako tudi vsem prizadevnim slovenskim gostincem, ki si letos prav zares zaslužijo vse dobro!

Predstavljamo razglasitev po kategorijah

Novinec: Gostilna in pivnica Stari pisker, Celje.

Hotelska restavracija: City Terasa iz Maribora.

Turistična kmetija: Domačija Majerija, Slap pri Vipavi.

Najboljša gostilna: Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono.

Glas ljudstva: Gostilna in pivnica Stari pisker, Celje.

Alpska Slovenija: Hiša Franko, Kobarid.

Panonska Slovenija: Hiša Denk, Zgornja Kungota.

Osrednja Slovenija: JB restavracija, Ljubljana.

Mediteranska Slovenija: Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono.

Celotna Slovenija oziroma nacionalni zmagovalci: Gostilna pri lojzetu – Dvorec Zemono, Hiša Franko in Vila Podvin, Mošnje. Vrstni red vseh treh navajamo po abecedi, saj so zmagovalci enakovredni.

Nagrado za najboljše tri je podelilo podjetje Belmond d.o.o. Vsak od njih je prejel rum Diplomatico Single Vintage 2005.

Letos še več glasov kot lani

»Po pandemiji smo si vsi zaželeli odličnih slovenskih restavracij. Ne le na domačih tleh, tudi na svetovnem kulinaričnem parketu slovenske restavracije dosegajo vse več priznanj in s tem širijo zanimanje za našo državo. Včasih imamo občutek, da nas tuji gostje bolj cenijo, pa vendar smo letos pri izboru prejeli rekordno število glasov, torej smo tudi Slovenci postali pozorni na naše kuharske mojstrice in mojstre in bolje cenimo njihovo delo,« ugotavljajo pri TSRA. V strokovnem delu so prejeli kar 6.520 glasov gastronomskih združenj, pri glasovanju splošne javnosti pa kar 27.630 glasov. Skupaj kar 34.150 glasov za The Slovenia Restaurant Awards 2020!

Vse prejete glasove ob koncu glasovanja javnega dela prejme revizijska hiša Deloitte. Deloitte je neodvisna revizijska hiša, ki vsako leto poskrbi za kredibilnost glasovanja in pravilno preštete glasove.

Preberite tudi: Odprta kuhna se začenja z dvojno porcijo

Fotografija: Getty Images

 

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana