The Slovenia Restaurant Awards: To so tri najboljše slovenske restavracije

Danes slavijo najboljši po izboru The Slovenia Restaurant Awards.

Čudovit ambient golf igrišča in restavracije Evergreen na Smledniku je gostil podelitev prestižnih nagrad The Slovenia Restaurant Awards, kjer se je na kupu zbrala vsa slovenska kulinarična smetana.

Restavracije po regijah

Vrhunske slovenske restavracije so se potegovale za laskave nazive v različnih kategorijah. Za najboljšo restavracijo v regiji Alpska Slovenija je bila razglašena Hiša Franko, na področju Mediteranske & Kraške Slovenije je slavila Gostilna pri Lojzetu na Dvorcu Zemono, v regiji Termalne Panonske Slovenije je navdušila Hiša Denk, v Ljubljani pa je bila za najboljšo izbrana restavracija JB.

Najboljša gostilna, hotelska restavracija in novinec

Naslov Najboljše gostilne je prejela Kavčičeva Gostilna pri Lojzetu, za najboljšo hotelsko restavracijo je bila izbrana restavracija Grad Otočec, naziv najboljšega kulinaričnega novinca pa je prejela Domačija Belica.

Restavracija z najboljšim družbenim profilom in kulinarični vplivnež

Na dogodku so gostje lahko spremljali tudi različne kulinarične delavnice. Veliko se je govorilo o tem, kako pomembna je prisotnost restavracij na družabnih omrežjih, kar je potrdila tudi podelitev nagrade za najboljši družbeni profil restavracije. Slavila je Darja Končarevič s svojo družino Bazilika, naziv najboljšega družabnega kulinaričnega vplivneža pa sta prejela Jernej Zver in Maja Galuf, ki ustvarjata kulinarični blog Jernej Kitchen.

Najboljša postrežba

Diners Club Exclusive je podelil tudi nagrado za najboljšo postrežbo (best service), ki jo je prejela ljubljanska restavracija Cubo. Največ glasov s strani javnosti pa je prejela Hiša Franko in si tako prislužila laskavo nagrado Vox populi.

Absolutni zmagovalci

Dan je minil v znamenju odličnih grižljajev, ki so jih pripravili slovenski gostinci, veselega druženja in nazdravljanja prejemnikom nagrad, na koncu pa so bili razglašeni tudi trije absolutni zmagovalci. Naslove absolutno najboljših je prejela trojica slovenskih restavracij, ki jih gotovo že dobro poznate. Slavili so Gostilna pri Lojzetu na Dvorcu Zemono, Hiša Franko in Vila Podvin.

Vsem dobitnikom nagrad iskreno čestitamo!

Fotografija: Ernad Ihtijarevic

Preberite še: Bojana Ukmar: »Da so nas uvrstili med najboljše v Evropi, sem izvedela, ko so začele deževati čestitke!«
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana