Spletna senzacija: slaščičar, ki peče zgoraj brez (VIDEO)

Za njim nori ves splet.

Hiter tempo spletnih novic nam vsak dan prinese kakšno zanimivost, vsake toliko pa spletne senzacije prodrejo tudi v kulinarično branžo. In če smo še pred meseci opazovali turškega chefa, kako z značilno gesto soli po krvavih steakih, je našo pozornost tokrat ujel mladi slaščičar.

Spletni, pa tudi nadvse spretni Matt Adlard, ne navdušuje le s sukanjem spatule in mikserja. Njegova zgodba se je namreč pričela pred enim letom, ko je svojemu dekletu omenil, da se je odločil za nenavaden projekt: kuharske video vsebine, v katerih peče slaščice zgoraj brez.

Zgodba o »Topless bakerju«, kot se je poimenoval, je bila najprej le smešna šala med njegovimi prijatelji, a kmalu po objavi na spletu, se je Mattu nasmehnila tudi sreča. Številke so namreč pričele bliskovito rasti in danes se lahko pohvali s kar 203 tisoč sledilci na Instagramu ter več kot 257 tisoč naročniki na Youtube kanalu. Sladko ustvarjanje brez majice, namesto katere Adlard nosi značilen črtast predpasnik, mu je skoraj čez noč prineslo slavo, a poleg mišic mu je treba priznati tudi izjemen slaščičarski talent. Marsikatere kuharske veščine ga je naučil njegov oče, ki je chef po poklicu, Matt pa se je nato osvojeno znanje odločil izpiliti do potankosti.

Danes njegovo idejo z veseljem podpira tudi njegovo dekle, ki pa raje ne bere komentarjev pod videi, saj pravi, da so velikokrat preveč direktni in opolzki. Kako pa bi delo mladega slaščičarja pokomentirali vi?

Preberite še: Šest korakov do popolno stepene smetane

Fotografija: Instagram

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed