Ta dobra večerja za dober namen je nazaj

Dobrodelna akcija, ki se ji vsako leto pridružijo nekatere slovenske restavracije in tako z vašo pomočjo podprejo nevladne organizacije s plemenitim poslanstvom.

Pa je leto naokoli in ponovno je prišel čas za Ta dobro večerjo, ki se zdaj že tradicionalno odvije na pobudo Centra nevladnih organizacij Slovenije – CNVOS. Cilj ostaja enak: zbrati čim več denarja za lokalne nevladne organizacije, ki spreminjajo družbo na bolje. Tokrat so to tiste, ki se ukvarjajo s problematiko nasilja v družini, vrstniškega nasilja in nasilja nad ženskami.

Čeprav vsaka restavracija simbolno podpre eno nevladno organizacijo, pa bodo organizatorji letos znesek, zbran v akciji, enakomerno porazdelil med prejemnike. Vsak, ki bo sodeloval in prispeval simbolični prispevek (najmanj) 5 evrov, pa bo hkrati vključen v žreb za kulinarično doživetje za dve osebi v eni od sodelujočih restavracij. Posameznik, ki bo na tak način pomagal zbirati sredstva v tej dobrodelni zgodbi, ne bo omejen le na eno izbiro, temveč bo lahko sodeloval pri vseh petih.

Sodelujoči in prejemniki, zbrani v dvojce, so letos naslednji:

  • Restavracija Strelec in Društvo SOS telefon. Vašo donacijo bodo namenili za nakup slikarskih platen, akrilnih barv in drugih pripomočkov za otroke in mlade – žrtve nasilja, ki so pri njih v obravnavi in imajo ustvarjalni potencial. Ustvarjalna terapija mladim dobro dene in mi jim lahko pomagamo pri uresničitvi tega cilja!
V ljubljanski Restavraciji Strelec v vseh pogledih prisegajo na odličnost. V glavni vlogi so seveda mojstrovine chefa Igorja Jagodica, ki izzovejo tudi najbolj razvajene brbončice med vami. V stranski, a nič manj pomembni vlogi, pa je tu vrhunski ambient Ljubljanskega gradu, kjer je pogled na Ljubljano nenapisana sestavina vsakega krožnika. Foto: Dean Dubokovič
  • Restavracija Bunker in Varna hiša Pomurja. Zbrani denar bodo namenili za ureditev zaprte terase in reševanje prostorske stiske v varni hiši.
Murskosoboški Bunker vas bo z odličnimi jedmi in izjemnim steampunk dizajnom popeljal v post-apokaliptičen svet. V tem svetu kraljujejo vrhunski gurmanski burgerji, rebrca, solatni krožniki in celo mexican in asian fusion. Kaj gre odlično s steampunkom? Odlična piva in cocktaili. Teh v Bunkerju ne manjka!
  • Restavracija PrPepet in Varna Hiša Gorenjske. Zbrani denar bodo porabili za obnovo sob in nakup otroških koles.
Pr’Pepet vas čaka razvajanje ob okusih hišnih specialitet, ki vas popeljejo v čas starih loških oštarij. Lastnika drzno spajata preprostost tradicije in živahnost sodobnih trendov, kjer prisegata na lokalno, sezonsko, sveže in domače. Navdušenja nad loško kuhinjo gotovo ne bo manjkalo!
  • Restavracija Dvorec Gregorčič in Društvo življenje brez nasilja. Zbrani denar bodo namenili pomoči žrtvam pri vzpostavitvi normalnega življenja.
Tako slavnostno je v Dvorcu Gregorčič. Foto: Alenka Peterlin
  • Restavracija Bistro Štorja in Društvo prijateljev mladine občin Postojna in Pivka PO-PI. Sredstva bodo namenjena za pomoč pri izvajanju delavnic za preprečevanje medvrstniškega nasilja.
Osredotočeni na nostalgijo in spoštovanje do klasičnega gostinstva, z uporabo najrazličnejših inventivnih pristopov in tehnik. V Štorji gojijo fino tradicionalno kuharsko zgodbo. Elementi iz okolja, zgodovina in povezanost ljudi teh krajev jih navdihujejo pri sestavi jedi. Na krožnikih se šibijo lokalne zgodbe, kot sta izročilo furmanstva ali poslanstvo domačih ribiških družin.

Kako sodelovati

Za sodelovanje pri akciji obiščite njihovo Facebook objavo ali pa na njihovi spletni strani. Akcija traja od ponedeljka 22. maja do nedelje 28. maja, do polnoči.

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana