To so tri najboljše torte našega rojstnodnevnega natečaja

Pihanje prve svečke našega portala je bilo še posebno pisano in praznično, saj ste bralci lahko praznovali z nami in nam pripravili rojstnodnevno sladico po svojem okusu. Izpostavljamo tri najbolj prepričljive.

Priznamo, toliko sladkih dobrot, kot ste nam jih namenili, si najverjetneje še lep čas ne bomo privoščili. Če bi jih vse želeli ovekovečiti na prazničnem omizju, bi potrebovali zelo dolgo mizo, s katere bi mamile strjenke, zloženke, potice, sladice v kozarčkih in torte.

Veliko receptur bo našlo mesto na našem portalu in avtorjem bomo, kot obljubljeno, poslali naš predpasnik. Mi pa smo se morali odločiti za tri, ki nas bodo odslej spominjale na prvo obletnico.

Pri ocenjevanju nam je pomagala mojstrica slaščičarstva Željka Bohar (na fotografiji zgoraj), ki je izbrane recepture podrobno preučila in jih še izboljšala. Izločila je pudinge ali kreme iz vrečk in nas raje podučila, kako se skuha slaščičarska krema in naravno dodajo okusi. Da bodo torte lepše, je prispevala recepta za dve glazuri. Več pa v receptih.

Naše praznovanje je podprl tudi gospod Andrej Jamnik iz trgovine Gourmet Shop, ki bo prav danes avtorici zmagovalnega recepta Klari Šibila podelil planetni mešalnik Kitchen Aid.

Najlepša hvala vsem!

Torta z aronijo, bezgovo in čokoladno kremo

1. mesto za Klaro Šibila.

Recept>>

 

Torta z gozdnimi sadeži in lešniki

2. mesto za Jano Guša: ampak je šlo na tesno.

Recept>>

Cheesecake s pehtranom in čokolado

3. mesto za Bojano Barukčić. Stara znanka, veliko dobrih receptov nam je že poslala!

Recept>>

Fotografije: Sonja Ravbar

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed