Urban Stojan o tem, kako se Ana Roš znajde v njegovi domači kuhinji

Pred poroko leta, na kateri si bosta zvestobo obljubila naša največja kuharska mojstrica Ana Roš in podjetnik Urban Stojan, sta opisala svoje prve skupne trenutke.

Na silvestrovo, ko bo Ana Roš upihnila petdeset svečk na rojstnodnevni torti, bo skupaj s svojim izbrancem praznovala tudi ljubezen in vstop v neko novo in lepše obdobje, je zaupala v pogovoru za NeDelo, ki ga je opravila Karina Cunder Reščič. Branje tega prispevka je prvi vpogled v njune skupne trenutke, saj izvemo iskrene podrobnosti, kako je preskočila iskrica in kako je potekala zaroka v Anini najljubši restavraciji Lido 84 ob Gardskem jezeru. Beseda pa je segla tudi do domačega štedilnika in prvih skupnih kuharskih podvigov. Objavljamo delček ekskluzivnega intervjuja.

Karina Cunder Reščič: Saj res, naš upokojeni kolega Marijan Zlobec vaju je zalotil na ulici, kako se, otovorjena z vrečkami iz trgovine, odpravljata domov, da si skuhata kosilo. Urban, kako se Ana Roš znajde v vaši kuhinji?

Urban Stojan: Hitra in učinkovita je in zares izvabi iz jedi okuse, ki jih sam nisem nikoli! Neverjetno bogat okus zelenjavne mineštre, recimo. Osuplja me tudi, da vse pomije, še preden je do konca kuhano, ter, morda še zlasti to, da tudi doma kuha z veseljem in ljubeznijo.

Karina Cunder Reščič: Res? Pričakovala bi, da nekdo, ki ves dan stoji v restavracijski kuhinji, z odporom, če sploh, kuha še doma.

Ana Roš: Vidim, da niste slišali anekdote o tem, kako se je moj sin Svit nekoč pritožil, zakaj lahko vsi njegovi sošolci za večerjo jejo kruh in nuttelo, mi pa vedno »to kuhano hrano«. (smeh) Najraje kuham lahko, zdravo in hitro, ker nimam veliko časa. Včasih mi kosilo ne vzame več kot petnajst minut in je neverjetno dobro naložen denar in čas. Veš, kaj ješ, za mizo pa imaš nekaj časa za dobro družbo, mir, uživanje in sproš­čen klepet.

Mogoče je problem bolj na drugi strani, ljudje imajo predsodek kuhati zame. Ne vedo, da sem strašno enostaven jedec in me razveseli že to, da nekdo kuha z ljubeznijo in veseljem. Lahko namignem: komaj čakam, da mi Urban skuha svojo famozno bučno juho. Še vedno čakam. (smeh)

Nadaljevanje zgodbe, Urbanov podvig z zaročnim prstanom, kje bosta živela in še več podrobnosti pa preberite TUKAJ – na Delo.si

Povzela: M. D.
Naslovna fotografija: Voranc Vogel

Priporočamo še: Ljubljanske stojnice: 7 stvari, ki so nam padle v oči
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana