Z novim vodnikom po restavracijah in lokalih BTC Cityja

Minulo leto ste se z nami sprehodili po nekaterih restavracijah BTC Cityja, kjer smo se v okviru projekta Food Bluz – Okusni bluz seznanjali s triki njihovih kuharjev in z njimi postregli v video prispevkih. Pisana kulinarična ponudba tega nakupovalnega mesta pa je dobila še en obraz, tokrat izpod peresa dr. Janeza Bogataja z naslovom Food Bluz: Okusite različnosti, spoznajte nove prijatelje.

Knjiga predstavlja vodnik za vse obiskovalce BTC Cityja Ljubljana pri odkrivanju njegove bogate kulinarične ponudbe, to je kar 70 lokalov in restavracij, pod blagovno znamko Food Bluz – Okusni Bluz. Omeniti je treba, da je nakupovalno središče tudi prvo, ki je svojo ponudbo predstavilo v projektu European Region of Gastronomy 2021, s čimer družba BTC utrjuje vlogo BTC Cityja Ljubljana kot vedno bolj obiskane turistične destinacije. »40 let nazaj, ko sem kot pripravnik prišel v BTC, je bila kulinarična ponudba omejena zgolj na eno menzo, danes pa območje predstavlja dom več kot 70 ponudnikom. Zato smo z namenom združitve celotne kulinarične in gastronomske ponudbe na območju BTC Cityja Ljubljana pod eno blagovno znamko in njegovo pozicioniranje kot izvrstne kulinarične destinacije vzpostavili blagovno znamko Food Bluz – Okusni Bluz. Že na samem začetku smo se povezali z vrhunskim strokovnjakom, prof. dr. Janezom Bogatajem, ki nam je pomagal pri pripravi strategije, skupaj z njim pa smo ustvarili tudi knjigo »Food Bluz: Okusite različnosti, spoznajte nove prijatelje,« je izpostavil Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC.

Si želite okusiti različnost in spoznati nove prijatelje? Sodelujte v nagradni igri na našem facebook profilu tukaj, knjižica bo z malce sreče vaša.
Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC; dr. Janez Bogataj, avtor knjige, in Matjaž Cotič, kuharski mojster v restavraciji diVino.

Knjiga: zgodbe ponudbe in recepti

Odkrili boste, kje vam postrežejo najboljše jedi na žlico, kje lahko jeste z razgledom, kje okusite eksotiko, uživali v svežih morskih jedeh, balkanskih specialitetah, slovenskih značilnih jedeh, kupili moko iz mlina, svežo zelenjavo in sadje, azijske začimbe in še bi lahko naštevali. »Food Bluz: Okusite različnosti, spoznajte nove prijatelje«, je povedal, da knjiga povezuje in izpostavlja pestrosti prehranske ponudbe v našem največjem nakupovalnem središču: »Knjiga ni le vodnik obiskovalcem, ampak je tudi priročnik z zgodbami, ki »skozi« jedi in obroke pripovedujejo o človekovih vsakdanjikih in praznikih. Ker je knjiga prevedena tudi v angleščino, omogoča turistom, ki obiskujejo Ljubljano in Slovenijo, da se spoznajo z našo kulinariko. Ali z drugimi besedami: BTC City Ljubljana postaja velika miza, za katero lahko turisti spoznavajo naše prehranske posebnosti ter naša razumevanja posebnosti drugih evropskih okolij in sveta,« je povedal avtor knjige dr. Janez Bogataj.

Okusite odličen recept za fuže iz knjige tukaj, s katerim nas je navdušil vrhunski kuharski mojster in glavni kuhar restavracije diVino ter svetovni podprvak v pripravi testenin Matjaž Cotič.

Kaj dobrega še čaka obiskovalce BTC Cityja?

V letošnjem letu bo v okviru projekta Food Bluz – Okusni Bluz potekala vrsta aktivnosti v BTC Cityju Ljubljana. V sodelovanju s kulinaričnimi ponudniki na območju se bo odvilo šest tematskih tednov, pripravlja se šest sejmov na Tržnici BTC City, v drugi polovici septembra pa še poseben kulinarični teden, na katerem bodo ponudniki obiskovalce lahko razvajali s svojimi specialitetami. Vrsto kulinaričnih namigov in slastnih receptov bo objavljenih tudi na spletni strani BTC City in drugih kanalih BTC Cityja.

Knjiga je v elektronski različici na voljo na tej povezavi.

Fotografije: BTC City

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana