Zvezdice so podeljene: dobitniki kulinaričnih nagrad so …

Strokovna komisija je izbrala zmagovalca danes že izjemno odmevnega projekta, imenovanega Tuševa zvezdica, ki širši javnosti, delodajalcem in kolegom iz stroke, predstavlja mlade in ambiciozne kuharje, natakarje in turistične delavce pri njihovih prvih korakih.

Zmage se je tokrat razveselila ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana. V super finalu so se pomerili v pripravi sladice z ekipo dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, ki so tako zasedli drugo mesto. Tretje mesto je na koncu pripadlo drugi ekipi dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana.

Zmagovalna ekipa iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana je strokovno žirijo prepričala s pripravo in postrežbo Carskega praženca z glaziranim korenčkom po ljubljansko, moussom kisle smetane in skute, flambiranih borovnic, espumom mete in limete ter vaniljevega sladoleda s cvetovi bezga. Zmagovalno ekipo so sestavljali dijaki SŠGT Ljubljana: Irhad Jusič, Juš Dolničar, Matic Rot, Klara Bučar, pod mentorstvom profesorjev SŠGT Ljubljana, Majde Rebolj, kuharstvo, Polone Ostanek, turizem, Alena Kvrbiča, strežba. Z zmago so si poleg profesionalne posode in nožev Masterpro, priborili štiridnevno strokovno izobraževanje za celotno ekipo pri priznanih kuharskih mojstrih. Izbirajo lahko med izobraževanji: Grand Hotel Union Ljubljana (pri chefu Janezu Dolšaku) ali Grand Hotel Toplice Bled (pri chefu Simonu Bertonclju) ali Dvorec Lambergh (pri chefu Gregorju Rozmanu).

Na tekmovanjih za Tuševo zvezdico, v letošnjem letu so se odvila predtekmovanja januarja v Ljubljani, februarja v Mariboru in marca v Radovljici, je sodelovalo kar trinajst ekip iz sedmih slovenskih srednjih šol za gostinstvo in turizem. Za naslov in nagrade so se potegovale prve tri ekipe iz predtekmovanj.

Vseh devet ekip Srednjih gostinskih in turističnih šol Ljubljana, Celje, Maribor, Radovljica, Novo mesto in Izola se je na finalu na Debelem rtiču pomerilo v pripravi regionalne glavne jedi. Zmagovalca finalnega tekmovanja, ekipi Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana ter SŠGT Celje, pa sta se nato pomirili v super finalu, kjer sta pripravljali restavracijsko sladico iz sestavin magične škatle. Žirijo, ki je ocenjevala okuse, spretnosti in kreativnosti mladih mojstrov, so sestavljali člani Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, pod vodstvom Tomaža Vozlja, predsednika društva. Posamezno ekipo so sestavljali kuhar, njegov pomočnik, natakar in turistični vodnik, in ki so tekmovali v pripravi hrane, postrežbi ter predstavitvi regije, iz katere ekipa prihaja.

V našem uredništvu smo nad chefovskim podmladkom naravnost navdušeni, zmagovalcem pa seveda iskreno čestitamo in vsem želimo obilico kulinaričnega zanosa!

Preberite še: Zakaj vam po zaužitju hitre hrane pade razpoloženje?

Fotografije: Tuševa zvezdica

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana