Bistro Ane Roš zdaj »doma«
Odpri galerijo
A+ A-
Bistro naše najbolj znane šefinje kuhinje Ane Roš Stojan, ki je začasno deloval v Slonu, je dobil pravo ime, Jaz, in se preselil na stalno mesto.
Bistro je svoje prostore dobil v hotelu, ki je zanimiv tudi samo za ogled, z oblikovalskega in arhitekturnega vidika, predstavijo ga takole: gre za delo priznanega biroja Ofis arhitekti, projektivni biro, d. o. o., in notranje oblikovalke Janje Bulc. V sodelovanju s Sebastjanom Raspopovićem so sledili viziji modernega udobja z izbranimi vintage kosi z vsega sveta.
Bistronomija
Krožniki v novem bistroju bodo sledili smeri, ki jo je začrtal že pop-up, začasna rezidenca v hotelu Slon: gre za preprostejše in cenovno malo dostopnejše jedi, pri katerih pa še vedno uporabljajo tehnike visoke kulinarike, česar se je oprijelo ime bistronomija. Pomemben del je tudi kruh in ta ne bo daleč: pekarna ekipe iz edine slovenske restavracije, ki ima po novem tri zvezdice, je le nekaj korakov stran. Medtem ko je bistro skoraj skrit v parku, ki spominja na malo večji patio, se pekarna – pred kratkim je praznovala prvo obletnico – spogleduje s pročeljem znamenite Name.
Napovedujemo
Naslednji trend, ki bo zajel prodornejše ljubljanske gostince, bodo zajtrki, kar je servis, ki je v vsakem turističnem mestu zelo dobrodošel. Po ekipi, ki bi jih pripravljala, se ozira Jorg Zupan, v Jazu pa so koncept že dorekli: tudi tu bodo posegali po sadju in zelenjavi z bližnje tržnice, stregli avtohtone jedi, pravijo, in še naprej raziskovali svet lokalnih sestavin.
Danes kuhamo: Gosta piščančja obara (VIDEO)
Naslovna fotografija: Črt Piksi
Datum Objave: 13.10.2023 ob 08:10