Odprta Kuhinja

Če se poleti odpravljate k sosedom: to so najboljše italijanske picerije

Odpri galerijo
A+   A-
Združenje 50toppizza je ta teden v neapeljskem gledališču Mercadante svečano razglasilo najboljše italijanske picerije.


Med najboljšimi tremi sta dve iz Neaplja, medtem ko prvouvrščeno najdemo le dobre pol ure vožnje iz tega mesta, ki velja za svetovno metropolo priljubljene jedi.
Morda vas zanima: To je picerija, ki je med 50 najboljšimi v Evropi in najboljša v Sloveniji (VIDEO)

Prvo mesto za I Masanielli


Takole so odločili ocenjevalci: najboljše pice v Italiji peče Francesco Martucci. Njegovo picerijo I Masanielli, v kateri seveda pripravljajo pice v neapeljskem stil, najdemo v mestu Caserta. Poleg pic gostom ponudijo tudi široko izbiro pivskih in vinskih okusov, na pice pa prvouvrščeni picopek doda same izbrane sestavine.

Cene v najboljši italijanski piceriji se začnejo pri 6 evrih in nadaljujejo tja do 16 evrov, kolikor je treba odšteti za tisto brez paradižnikove omake, ki jo že pečeno oplemenitijo s črnimi tartufi in limonino lupinico.

Ocenjevalci so zapisali, da prvi italijanski picopek Francesco Martucci nadaljuje svojo pot, ki vodi v večjo prepoznavnost pice kot mednarodno uveljavljene jedi: »Njegova picerija je postala dobro obiskana destinacija za navdušence nad gurmanskimi picami, ki sem prihajajo iz vse Italije. Na jedilniku se odseva, kako zelo so tu osredotočeni na testo, na način peke in zanimive kombinacije kakovostnih sestavin.« Pri tem so ocenjevalci zapisali še eno ime, in to je Lilla Colonna, ki skrbi za pestro ponudbo slaščic v prvouvrščeni piceriji I Masanielli.

Kot zapisano, drugo- in tretjeuvrščeno picerijo najdemo v Neaplju, in sicer so ocenjevalci 50toppizza drugo mesto namenili tamkajšnji piceriji Kalò, ki jo vodi Ciro Salvo, medtem ko je tretja Picerija Diego Vitagliano.

Recepti, ki so jih z nami delili najboljši


Morda še to: četrto mesto je letos odnesla picerija Il Tigli, ki jo vodi Simone Padoan, ta pa nam je že pred časom zaupal svoj recept za testo. Še ena odlična italijanska picerija Pepe In Grani, v kateri je glavni Franco Pepe, je bil tokrat uvrščen na 14. mesto – tu lahko najdete tudi njihov recept, zraven pa še zgodbo o jedi, ki je v zadnjem času nadvse priljubljena tudi pri nas.
Deloindom.si: Solata: kako pridelamo lastno seme

Naslovna fotografija: izikMd/Getty Images
Datum Objave: 27.7.2022 ob 09:07

Več iz te teme:

50toppizzapicerijeitalijanske picerije

Naročite se na e-novice:

Špela Ankele
Špela AnkeleNovinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.