Odprta Kuhinja

Gordon Ramsay in National Geographic bosta postregla z novo kulinarično pustolovščino

Odpri galerijo
A+   A-
Kulinarični navdušenci, popotniške duše in ljubitelji Gordona Ramsaya bomo avgusta prišli na svoj račun. Zvezdniški kuhar bo tokrat postregel s serijo Gordon Ramsay: Neraziskano. Obiskali bomo Peru, Laos, Maroko, Havaje, Aljasko in Novo Zelandijo.



Gordon Ramsay, vrhunski chef, nagrajen z več Michelinovimi zvezdicami, in športnik, ki premaguje Ironman izzive, nas bo popeljal na neponovljivo kulinarično pustolovščino v novi seriji, katere premiera bo na kanalu National Geographic v soboto, 24. avgusta, ob 21.55.

https://www.youtube.com/watch?v=HL_h8ek-GNw

--
Hrana je okno v kulturo, vsaka pustolovščina pa predstavlja vrata v dušo ljudi in kraja


Ramsay nas bo v iskanju kulinaričnega navdiha popeljal skozi doline, v morske globine, skozi gozdove in čez gorovja. Obiskal bo vse od Peruja, Laosa in Maroka do Havajev, Aljaske in Nove Zelandije; Ramsay namreč rad združuje hrano in pustolovščine (leta 2010 je posnel že serijo Gordon’s Great Escapes za britanski Channel 4, v kateri je raziskoval kulinarično kulturo Indije in jugovzhodne Azije).

V ospredju bo spoznavanje lokalnih prebivalcev z vsega sveta, raziskovali bomo kulture, lokalne jedi in edinstvene okuse, značilne za posamezno lokacijo. Vsaka sestavina in vsaka jed, ki jo bo poskusil, bo navdihnila nov recept, s katerim bo poustvaril srce vsake kulture. Vsaka epizoda se zaključi z izzivom z lokalnim vrhunskim chefom, kjer Ramsey preizkusi svoje sposobnosti pri pripravi pojedine za lokalne prebivalce. Za Ramsayja predstavlja hrana okno v kulturo, vsaka pustolovščina pa predstavlja vrata v dušo ljudi in kraja: »Z National Geographicom sem imel res neponovljivo popotovanje, spoznaval sem lokalne prebivalce, izvedel neverjetne zgodbe o edinstvenih tradicijah, dobrotah in lokalnih sestavinah,« je povedal Ramsay. »Med snemanjem serije sem se naučil več, kot sem se naučil v zadnjih 10 letih.«

Kaj nas čaka?


• Treking skozi džunglo v Laosu in zbiranje vzorcev jajc mravelj ter potapljanje v nevarnih vodah in lovljenje polžev in velikanskih vodnih žuželk;
• lovljenje jegulj z golimi rokami s pomočjo tradicionalnih maorskih tehnik na Novi Zelandiji;
• sodelovanje z lokalnimi pridelovalci in podvodni ribolov z legendarno potapljačko Kimi Werner na Havajih;
• plezanje po strmi steni med snežnim neurjem in nabiranje lokalnih zelišč na Aljaski;
• spuščanje po divjem slapu in spoznavanje lokalnih nabiralcev gob v Maroku;
• visenje s klifa in iskanje posebnih črvov, ki veljajo v Peruju za poslastico.

Serija, ki jo je ustvaril Studio Ramsay, se bo predvajala v 172 državah v 43 jezikih. Naročili pa so že dodatne epizode, še pred premiero prve sezone, njihova produkcija pa se bo začela v drugi polovici letošnjega leta.

Epizode, ki si jih bomo lahko ogledali


Sveta dolina v Peruju

Chef Gordon Ramsay se bo z motorjem peljal skozi Sveto dolino v Peruju, kjer bo raziskoval tradicionalno kuhinjo na visoki nadmorski višini. Potopil se bo v lokalno kulturo, se podal na klife, ribaril v visokogorskih jezerih in poskusil lokalne specialitete, kot so ocvrti črvi, redki večbarvni krompir in morski prašiček. Na koncu ga čaka izziv z vrhunskim lokalnim chefom Virgiliom Martinezom.

Divji jug Nove Zelandije

Ramsay bo raziskal oddaljene predele na jugu Nove Zelandije, da bi odkril skrivnosti tradicionalne maorske kuhinje. Lokalni prebivalci ga bodo naučili ujeti jeguljo z golimi rokami, nabiral bo edinstvene sestavine, v globinah vode pa bo poskušal najti cenjene školjke. Na koncu ga čaka simpatičen izziv s chefinjo Monique Fiso na maorski pojedini.

Gorovja Maroka

Priljubljeni kuhar bo odpotoval v Maroko na severu Afrike, kjer se bo podal na edinstveno pustolovščino v gorovje Atlas in raziskal starodavno kuhinjo. Spustil se bo po divjem slapu in spoznal nabiralce gob, pomolzel kamelo in pobližje spoznal življenje berberskega ljudstva. Na koncu bo preizkusil svoje sposobnosti z ramo ob rami chefinje Najat Kaanache ob praznovanju berberskega novega leta.

Hrana na Havajih

Na otoku Maui na Havajih bo Ramsay raziskoval eksotične sestavine havajske kuhinje. V hudem dežju po potoval bo cesti do Hane. Lokalni prebivalci ga bodo učili loviti z lokom, naredil bo havajski taro in se preizkusil v podvodnem ribolovu z legendarno potapljačko Kimi Werner. Na koncu bo preizkusil svoje znanje na pojedini s top havajskim chefom Sheldonom Simeonom.

Veličastni Mekong v Laosu

Na Laosu se bo s kajakom spustil po vodah Mekonga in ob poti iskal kulinarične navdihe. Prebivalci mu bodo pomagali poiskati jajčeca izjemno agresivnih mravelj, pod vodo bo iskal sladkovodne polže in velikanske vodne žuželke. Z novo pridobljenim znanjem bo pogostil menihe v lokalnem templju.

Jugovzhodna Aljaska

Chef Gordon Ramsay se bo podal v divjo pokrajino jugovzhodne Aljaske, kjer se bo učil spretnosti preživetja v naravi in odkrival lokalne kulinarične specialitete. Naučil se bo priprave tjulenja in plezal po strmi skalnati steni med snežno nevihto. Na koncu bo preizkusil svoje znanje z legendarnim lokalnim chefom Lionelom Uddipo.

O produkciji


Serijo Gordon Ramsay: Neraziskano je ustvaril Studio Ramsay za National Geographic. Izvršni producenti za Studio Ramsay so Gordon Ramsay, Elvia Van Es Olivia, Helen Cooke, Lisa Edwards in Jon Kroll. Pri National Geographicu pa je izvršna producentka Betsy Forhan, podpredsednik produkcije Kevin Tao Mohs, predsednik originalne produkcije pa Geoff Daniels.
Preberite še: Gordon Ramsay: Kako prepoznati slabo restavracijo

Naslovna fotografija: Promocijsko gradivo
Datum Objave: 25.7.2019 ob 07:07

Več iz te teme:

Gordon RamsayGordon Ramsay: NeraziskanoNational Geographic

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja