Odprta Kuhinja

Poglejte, kako je Gordon Ramsay obdaril Ano Roš

Odpri galerijo
A+   A-
Gordon Ramsay je naši kuharski mojstrici z dvema Michelinovima zvezdicama poslal prav posebno darilo.


Zvezdnik Gordon Ramsay, označen tudi kot enfant terrible britanske gastronomije, je lastnik nekaterih najboljših restavracij. Letos je odprl vrata še ene, ki obljublja prav posebno doživetje in znameniti pogled na vhod legendarnega hotela Savoy. Restavracija 1890 na Strandu v Londonu je navdihnjena z jedmi, ki jih je med svojim bivanjem v prestižnem hotelu ustvaril Georges Auguste Escoffier leta 1890. Omenjeni kuhar je ikona v svetu kulinarike, ki je populariziral in posodobil klasično francosko kuhinjo, njegove metode pa se uporabljajo še danes. Ramsay je v tej novi gurmanski oazi klasiki vtisnil svoj posodobljen pečat, na krožnike položil kreacije z evropskimi vplivi, pripravljene iz najboljših sestavin z vsega sveta, v kozarce pa natočil le vrhunska vina.

Kdor mu sledi na družbenih omrežjih, kjer je izjemno aktiven, pa je zagotovo opazil, da je postal tudi glavni predstavnik inovativne posode podjetja HexClad, ki je po njegovih besedah ustvarilo rolls royca med ponvami. Odlikuje jih hibridna neoprijemljiva površina iz nerjavečega jekla. Segrejejo se do 500 stopinj, lahko pa se uporabijo na plinskih, električnih ali indukcijskih kuhališčih. So neverjetno trpežne, saj nam med kuhanjem ni treba paziti, da hrano mešamo z lesom ali silikonom. Prav tako so preproste za uporabo, čistijo se kot teflon, lahko pa jih damo kar v pomivalni stroj.

In prav s to ponvijo ter kolekcijo nožev je Gordon Ramsay presenetil Ano Roš, ki bo kmalu praznovala svoj 50. rojstni dan. Roševa je navdušenje podelila na svojem instagramu in zvezdnika povabila v Kobarid, da ji kar sam pokaže, kako pravilno uporabiti posodo. Mi ji kar malce zavidamo. Tako ponev kot obisk nam zelo ljubega kuharja.


Priporočamo še: Daniela Pečnik: someljejka za kruh

Povzela: M. D.
Naslovna fotografija: Danny Moloshok/Reuters
Datum Objave: 20.11.2022 ob 17:11

Več iz te teme:

Ana RošGordon Ramsayposoda

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja