Odprta Kuhinja

Pokukajte v kuhinjo in jedilnico Bineta Volčiča: tako bo kuhal na Goričkem

Odpri galerijo
A+   A-
Ogledali smo si prostore Posestva Monstera, kjer  novo zgodbo pišeta Bine in Katarine Volčič.


Spomnimo: pred enim letom se je družina Volčič z Gorenjske preselila na Goričko. Zdaj je turistično-kulinarična zgodba na Posestvu Monstera, ki stoji v kraju Motovilci, že v pogonu. Zanimalo nas je, kakšno hrano bo Bine Volčič kuhal po novem.

Delavnica v znamenju številke štiri


En del kulinarike bodo zajemali kulinarični dogodki, pravzaprav niti ne zgolj delavnice, temveč druženja v kuhinji, ki se bodo nadaljevala za mizo: Volčiču bodo v kuhinji štiri ure pomagali štirje ljubiteljski kuharji oziroma udeleženci delavnic, ki bodo na večerjo povabili tri prijatelje ali družinske člane. Ko bodo udeleženci kuhali štirihodno večerjo, se bodo drugi lahko odpravili na kak izlet po okolici, lahko tudi s kolesom, ali na kopanje v eno od termalnih kopališč. Na delavnicah se bo vse vrtelo okoli številke štiri, zato je tak tudi naslov unikatnega kulinaričnega doživetja: 4 x 4.

Drugi del zgodbe, ki se bo odvijala na Posestvu Monstera, bo namenjen gostom penziona. Zakonca Volčič sta v zadnjih letih na mestu, kjer je stala stara domačija, zgradila sodoben turistični objekt, ki bo goste sprejemal predvsem ob koncih tedna, da se naužijejo miru na posestvu, od koder se pogled raztegne prek valovitih gričkov vse do sosednje Avstrije.

Veliko mizo iz hrastovega lesa sta prav za jedilnico na Posestvu Monstera izdelala mizarja iz Prekmurja.
Veliko mizo iz hrastovega lesa sta prav za jedilnico na Posestvu Monstera izdelala mizarja iz Prekmurja.


ni podpisa
ni podpisa

V petek sproščena večerja


V šestih sobah bo prostora za dvanajst gostov. Ko bodo v petek pozno popoldne, torej po službi, prispeli na Goričko in si malo ogledali posestvo, bo čas za večerjo. Zanjo bo chef Volčič izbral sestavine, ki jih pridelajo okoliški kmetje. Sproščeno zastavljeno večerjo bo postregel za veliko mizo v jedilnici: gostje bodo lahko delili, poskusili več okusov: »Neke vrste družinski obed, na katerem se bodo ljudje tudi spoznali,« pojasni Volčič. Vse, tudi krožniki in pijača, bo v petek zvečer bolj ležerno. Neke posebne vinske spremljave ne bo, bržčas bodo gostje – tako kot domačini v tem delu Slovenije – zmerno pili špricar.

ni podpisa
ni podpisa
ni podpisa
ni podpisa
ni podpisa
ni podpisa
ni podpisa
ni podpisa

V soboto bolj gurmansko


V soboto bo čas za gurmansko razvajanje. »Doživetje. Moj teater,« se nasmehne Volčič, prepričan, da ne bi imelo smisla, če bi dva zaporedna večera pripravili podobne jedi. Drugi večer bodo torej v ospredju na Binetov način zapeljane jedi, postrežene na keramičnih krožnikih, ki jih je za Posestvo Monstera izdelala slovenska keramičarka Anja Leskovar – njena je blagovna znamka Clayelej.

»Hodov bo več, še vedno pa bodo v ospredju lokalne sestavine in dobri okusi, a to bo nekakšna moja interpretacija lokalne kulinarike,« pravi priljubljeni chef. Vinsko spremljavo, oprto na izbrane okuse okoliških kleti, bo izbrala sogovornikova žena Katarina, sommelierka druge stopnje.

ni podpisa
ni podpisa

Kaj pa zajtrk?


Poleg tega bodo gostje z našim znanim chefom lahko v soboto in nedeljo pripravili zajtrk ali pa mu zgolj namignili, kaj bi radi jedli. »Zajtrk je najpomembnejši obrok. Gostje bodo lahko okusili izbrane lokalne sestavine, domače marmelade in granole, domače mesnine in tudi kruh, ki ga pečem z drožmi,« nam ob koncu pogovora še pojasni Bine Volčič.

Katarina, sommelierka druge stopnje, se je razgledala po pokrajini in bo sestavljala vinske spremljave.
Katarina, sommelierka druge stopnje, se je razgledala po pokrajini in bo sestavljala vinske spremljave.


ni podpisa
ni podpisa
ni podpisa
ni podpisa

Priporočamo še: Na to bodite pozorni pri bučkah

Fotografije: Sonja Ravbar
Datum Objave: 19.6.2023 ob 09:06

Več iz te teme:

Bine VolčičPosestvo Monsterakuhinja Bineta Volčiča

Naročite se na e-novice:

Špela Ankele
Špela AnkeleNovinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.