»Ta kratki« napitek za krepitev imunskega sistema

Kako močan je naš imunski sistem, je v teh dneh izredno pomembno. Predlagamo, da ga malce podprete in doma naredite napitke, ki jim na spletu pravijo »immune booster shots«.

Če si predstavljamo, da so naš imunski sistem vojački, ki se bojujejo z virusi, nam je jasno, da moramo za svojo vojsko skrbno poskrbeti. In ker gre za mikrovojsko, jo bomo namesto z oklepi opremili s tako imenovanimi »imuno boosterji« oziroma kratkimi napitki v majhnih kozarčkih, ki jim bodo pomagali v boju z boleznimi.

Preverite tudi ta vroč ingverjev napitek, ki pomaga vašemu imunskemu sistemu.

Takšne napitke lahko kupimo v lekarnah in nekaterih bolje založenih trgovinah, lahko pa jih pripravimo tudi doma, saj ne gre za nič zahtevnega. Iz živil bomo iztisnili sok in ga čim prej popili. Če pa ga bomo naredili na zalogo, ga bomo ustekleničili in shranili v hladilnik.

V naš imunski napitek bomo zmešali ingver, ki že pregovorno pomaga v boju z boleznimi. Pridružil pa se mu bo tudi česen, naravni antibiotik. Vse skupaj bomo začinili še z mešanico črnega in kajenskega popra in kurkumo. Za vitamin C in boljši okus pa bomo poskrbeli s sokom pomaranče in limone. No, vsekakor ne pričakujte gurmanske poslastice. A nič ne de, če deluje, ga je vredno popiti. Na srečo pa ga bo hitro konec, saj gre le za »ta kratkega«!

Česnov booster

Sestavine

– 1 žlica medu
– sok limone
– sok pomaranče
– 1 do 2 stroka česna
– 1 čajna žlička naribanega ingverja
– ščep kajenskega popra
– ščep soli
– 1/4 čajne žličke kurkume
– ščepec črnega popra

Priprava

1. Stroke česna iztisnite s stiskalnikom za česen in ga pustite stati 10 minut, saj bodo tako česnovi encimi bolj učinkovito delovali v našem telesu.

2. Nato skupaj zmešajte med, kurkumo in vročo vodo, dokler tekstura ne postane enotna. Nato dodajte vse preostale sestavine in začimbe, tudi česen, ter dobro premešajte.

Nasvet: Napitek lahko v hladilniku zdrži do enega tedna. Priporočljivo je, da vsak dan spijete eno šilce.

Pa na zdravje!

Preberite še: Ingver: spodbuja metabolizem in krepi imunski sistem

Fotografija: Getty Images

 

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana